IMUNIZACIJA NA ULICI! Tim lekara se zaglavio u snegu, pa vakcinisali vozače na putu (VIDEO)
Snežna oluja u Oregonu, Foto: RINA

NE SME PROPASTI NI JEDNA DOZA

IMUNIZACIJA NA ULICI! Tim lekara se zaglavio u snegu, pa vakcinisali vozače na putu (VIDEO)

Snežni deo brzog puta u jugozapadnoj delu države Oregon transformisan je u vanjsku stanicu za vakcinaciju u sredu popodne

Objavljeno:

Ne sme propasti ni jedna doza. Tako su rekli članovi tima za vakcinaciju, koji su se zaglavili u automobilu na putu tokom jake snežne oluje u Oregonu. Sa sobom su i dalje imali šest doza vakcina protiv koronavirusa i znali su da neće moći da stignu na odredište da bi vakcinisali odabrane ljude. Zbog toga nisu oklevali i ponudili su vakcinaciju na licu mesta drugim vozačima koji su zaglavili na putu sa njima. Jedan od srećnika bio je toliko uzbuđen da je počeo da pleše za volanom. Iskočio je iz automobila i zasukao rukav kako bi ga mogli vakcinisati odmah napolju usred snežne oluje.

Snežni deo brzog puta u jugozapadnoj delu države Oregon transformisan je u vanjsku stanicu za vakcinaciju u sredu popodne. Tim koji se vraćao sa Dana vakcinacije zaglavio je u snežnoj oluji. Medicinari su kod sebe još imali šest doza vakcine. Međutim, nije propala ni jedna doza jer su ih lekari na licu mesta iskoristili.

"Kad su medicinari i volonteri okruga Josefine (JCPH) u sredu završili operaciju "masovnog vakcinisanja" u srednjoj školi, niko ne bi pretpostavio da će napraviti improvizovanu kliniku na povratku na Grants Pas. Ali upravo se to dogodilo. “ napisao je na društvenoj mreži Facebook okružni ured.

Tim bolničara zaglavio se na snežnom putu u koloni koju je blokirao kamion. Međutim, zdravstvenim radnicima preostalo je samo šest sati da isporuče preostale doze vakcine. „Članovi tima zaključili su da neće moći da isporuče proizvode netaknute zbog saobraćajne situacije“, rekao je Mihael Veber, šef javnog zdravstva u okrugu Josefine , za Njujork Tajms.

„Budući da nisu želeli da gube vreme, radnici JCPH počeli su da idu od automobila do automobila i nude zaglavljenim vozačima priliku da dobiju vakcinu“, rekli su iz ove kancelarije na društvenoj mreži. Reakcije vozača na ponudu vakcinacije na putu usred šume bile su različite. Prema Veberu, većina ljudi se u početku smejala, a zatim ljubazno odbila. „Zamislite da ste zapeli na putu u snežnoj oluji i neko vam priđe i kaže:„ Hej, ne bi li voleo injekciju u ruku? “, Rekao je Veber.

Na kraju je, međutim, pronađen dovoljan broj vozača i putnika koji su zeleli vakcinu na licu mesta da dobiju. Rečeno je da je jedan od njih bio toliko uzbuđen da je odmah skinuo majicu i iskočio iz vozila. Veber je izjavio da je doživeo „jedno najlepše iskustvo“ u svojoj karijeri.

Bonus video:

(Espreso/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.