USKORO SE OČEKUJE PRISTIZANJE SPUTNJIK VAKCINE: U Kraljevu do sada vakcinisano OKO 8.000 LJUDI!
Vakcinacija u Srbiji, Foto: Espreso.co.rs

vakcinacija

USKORO SE OČEKUJE PRISTIZANJE SPUTNJIK VAKCINE: U Kraljevu do sada vakcinisano OKO 8.000 LJUDI!

Narednih dana takođe će se nastaviti vakcinacija građana starijih od 75 godina bez prijave, prioriteno onih koji žive u udaljenim, ruralnim delovima kraljevačkog kraja

Objavljeno:

Kako je saopšteno, prema podacima Doma zdravlja u Kraljevu, u ovom gradu je od početka masovne imunizacije stanovništva protiv Kovida 19, do sada vakcinisano oko 8.000 ljudi.

Prema rečima dr Mirjane Krčevinac, direktorke ove zdravstvene ustanove, pelcovanje stanovništva u gradu na Ibru trenutno se odbavlja kineskom „sinofarm“ vakcinom koje ima u sasvim dovoljnim količinima.

- Tokom ove nedelje očekujemo da nam pristigne i određena količina ruske „sputnjik“ vakcine. Imunizacija će se u narednom periodu sprovoditi strogo prema zakazanim terminima preko e-uprave. Tako je u ponedeljak predviđena vakcinacija 334 Kraljevčana sa zakazanim terminom, a slične brojke su i u utorak i u sredu – rekla je dr Krčevinac u izjavi za ovdašnje medije.

I narednih dana takođe će se nastaviti vakcinacija građana starijih od 75 godina bez prijave, prioriteno onih koji žive u udaljenim, ruralnim delovima kraljevačkog kraja.

- Dobili smo i spisak od 110 naših nepokretnih ili teško pokretnih sugrađana i naše ekipe su već na terenu – dodaje direktorka DZ Kraljevo. - Prem planu i u dogovoru sa „Batutom“, tokom ove nedelje uspećemo da vakcinišemo sve nepokretne i teško pokretne pacijente.

Bonus video:

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.