HITLER HTEO DA SRUŠI BRANU I POTOPI SLOVENE: Isplivao jeziv plan vođe nacista, ovo samo monstrum može da izmisli!
Foto: Profimedia

pakao

HITLER HTEO DA SRUŠI BRANU I POTOPI SLOVENE: Isplivao jeziv plan vođe nacista, ovo samo monstrum može da izmisli!

Ratna mašinerija Adolfa Hitlera zakazala je u borbi protiv Slovena, koje je toliko prezirao i ovo je ostao samo još jedan nesotvareni plan.

Objavljeno:

Nacisti su planirali da potpuno potope Moskvu nakon što otvore branu kanala Moskva-Volga, stanovništvo bi raselili i isrebili kako bi sprečili otpor.

Hitler je takođe nameravao da Sovjetski Savez pretvori u niz komesarijata Trećeg rajha, čime bi pobedio Crvenu armiju.

Zigfrid Kaše, nemački ambasador u fašističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, imenovan je za budućeg rajhskomesara za područja koja bi obuhvatala severnu i centralnu Rusiju, sve do Urala.

Kaše je do kraja rata čekao trenutak u kojem bi nemački tenkovi ušli u Kremlj, što se nikada nije dogodilo. Pogubljen je 7. juna 1947. godine, nakon što je u Jugoslaviji osuđen za ratne zločine.

Osim toga, baltičke države i okrug Baku takođe bi pripali Rajhu.

Volf-Hajnrih fon Heldorf, general SS-a i šef berlinske policije koji je postao bogat tako što je iznuđivao imovinu Jevrejima sredinom tridesetih godina 20. veka, bio je zadužen za porobljavanje i proterivanje stanovnika .

Nacisti su pretpostavljali da Sovjetski Savez ne bi bio u potpunosti poražen vojnim sredstvima, čak i nakon osvajanja prestonice i velikih gradova, pa su planirali da stvore granicu koja bi značila da bi Sovjetski Savez izgubio 86 odsto naftnih resursa.

Hitler je nameravao da na novoj granici sa "ostatkom Rusije" izgradi stotine bunkera. Za uništenje Moskve tokom operacije "Tajfun" bio je zadužen Oto Skorceni, specijalista za posebne operacije koji će 1943. godine osloboditi Benita Musolinija iz zarobljeništva na planini Gran Saso.

Nacisti su planirali da, nakon osvajanja evropskog dela SSSR-a, azijski deo pretvore u niz "bezazlenih republika".

U budućnosti, osvojene teritorije u Rusiji, Ukrajini i drugim delovima SSSR-a, trebalo je da kolonizuju nemački doseljenici ili lokalne manjine.

Hitler je naredio da se više nikada ne dopusti stvaranje ikakve ruske države istočno od granice kojom se SSSR-u otimaju naftna polja. Ratna mašinerija Adolfa Hitlera zakazala je u borbi protiv Slovena, koje je toliko prezirao i ovo je ostao samo još jedan nesotvareni plan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.