PROCURELE SMS PORUKE KOJE ĆE ZAUVEK IZMENITI IMIDŽ MEGAN MARKL: Javnosti je sada dostupno baš sve! (VIDEO)
Megan Markl, Foto: AP

princeza tuži medije

PROCURELE SMS PORUKE KOJE ĆE ZAUVEK IZMENITI IMIDŽ MEGAN MARKL: Javnosti je sada dostupno baš sve! (VIDEO)

Ova tužba dolazi nakon što su Megan i Hari, koji su se nakon odstupanja od kraljevskih dužnosti nastanili u Kaliforniji, najavili britanskim tabloidima da prekidaju svaku saradnju s njima

Objavljeno:

Vojvotkinja od Saseksa objavila je poruke koje su ona i princ Hari poslali njenom ocu pre venčanja što je deo tužbe koju je par pokrenuo protiv portala Mail on Sunday, piše BBC.

Megan tvrdi da je Associated Newspaper pogrešno citirao poruku kako bi ocrnio par. Takođe, kaže kako su tabloidi, pogotovo oni u vlasništvu grupe, izazvali prepirku između nje i njenog oca.Associated Newspaper kaže da će se žustro braniti od optužbi.

Ova tužba dolazi nakon što su Megan i Hari, koji su se nakon odstupanja od kraljevskih dužnosti nastanili u Kaliforniji, najavili britanskim tabloidima da prekidaju svaku saradnju s njima.

Megan je pokrenula tužbu nakon što su njena rukom pisana pisma ocu, Tomasu Marklu, objavljena u Mail on Sunday.

Vojvotkinja tvrdi da su delovi pisma selektivno objavljeni kako bi je se prikazali u negativnom svetlu. Sporan tekst objavljen je uoči njihovog venčanja 19. maja 2018.

Dokumenti upućeni sudu sadrže i poruke poslane Meganinom tati, a prvo ročište održaće se kasnije ove nedelje.

5. maja 2018. Megan je ocu poslala poruku sledećeg sadržaja:

- Poslala sam ti poruku i zvala te ali nisi odgovorio. Nadam se da si ok.

I sledeći dan je ocu poslala poruku nakon što je otkrila da su paparazzo fotografije njenog oca nameštene. Objasnila je da je 'diskretno i sa željom da zaštiti privatnost, nameravala da organizuje svu logistiku i potrepštine za svog oca kako bi ga zaštitila od medija' te mu kazala kako bi se do venčanja trebao držati podalje od novinara.

14. maja 2018. Tomas Markl je poslao Megan poruku u kojoj se izvinjava i potvrđuje da ipak neće doći na venčanje. Otprilike pola sata kasnije i nakon nekoliko neodgovorenih poziva Tomasu Marklu, princ Hari mu je s Meganinog telefona poslao poruke sledećeg sadržaja.

- Tom, Hari je. Sad ću te pokušati nazvati. Molim te, javi se. Hvala.

- Tom, opet je Hari! Stvarno moram razgovarati s tobom. Ne moraš se izvinjavati, razumemo okolnosti, no 'izlazak u javnost' će stvari samo pogoršati. Ako voliš Megan i želiš da sve bude u redu, molim te nazovi me jer postoje dve opcije u kojima ne bi trebao razgovarati s medijima, koji su i izazvali ovu situaciju. Zato me, molim te, nazovi da objasnim. Meg i ja se ne ljutimo, samo moramo razgovarati s tobom. Hvala.

- Svaki razgovor s medijima će izazvati negativan efekt, veruj mi, Tom. Samo ti mi možemo pomoći, kao što smo pokušavali od prvog dana.

U dokumentima predanima sudu, navodi se kako su mediji objavili samo deo poruke u kojima Hari kaže Tomu da se ne mora izvinjavati i da treba nazvati. Takođe, tvrdi se u tužbi, namerno su izostavljeni delovi u kojima Megan i Hari Tomasu nude pomoć i zaštitu te se brinu za njegovu sigurnost.

Nadalje, par tvrdi da su britanski mediji, posebno Associated Newspaper, zlostavljali, ponižavali i manipulisali s Megan Markl.

Megan tvrdi da je medijska kuća izazvala tu samu svađu za koju su tvrdili da je opravdala objavljivanje pisama te prouzrokovali značajnu štetu njihovom odnosu.

Vojvotkinja optužuje novine da su zloupotrebili privatne informacije, prekršili odredbu o zaštiti autorskih prava i selektivno objavili samo određene delove njenog privatnog pisma ocu.

S druge strane, Mail on Sunday navodi kako postoji opravdan interes javnosti za objavom tih pisama. Kažu kako pripadnici kraljevske porodice, uključujući i vojvotkinju od Sasesja, 'zavise od objavljivanja informacija o njima i njihovim životima kako bi zadržali povlašten položaj i promovisali se.'

Tvrde i kako Megan nije imala realna očekivanja o privatnosti i nije stvarno mislila da će sadržaj tih pisama ostati privatan. Kao dokaz tome, izdavač kaže kako je pismo bilo prepisamo Meganinim besprekornim rukopisom te tvrdi da je ta briga o izgledu pisma dokaz da je Megan pretpostavljala da će ga videti šira publika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.