NOVA RADIKALNA ODLUKA HARIJA I MEGAN: Ovo se niko pre njih nije usudio, Britanija se trese! (VIDEO)
Prekidaju saradnju sa tabloidima, Foto: EPA / KIM LUDBROOK

UZVRAĆAJU UDARAC

NOVA RADIKALNA ODLUKA HARIJA I MEGAN: Ovo se niko pre njih nije usudio, Britanija se trese! (VIDEO)

U pismu koje su uputili urednicima listova i portala San, Miror, Dejli mejl i Ekspres naveli su da odbijaju da se "nude kao valuta za ekonomiju mamaca"

Objavljeno: 14:19h
  • 1

Princ Hari i njegova supruga Megan obavestili su britanske tabloide da prekidaju saradnju sa njima zbog "lažnih, agresivnih priča" o njima.

U pismu koje su uputili urednicima listova i portala San, Miror, Dejli mejl i Ekspres naveli su da odbijaju da se "nude kao valuta za ekonomiju mamaca", prenosi BBC.

Pismo je napisao predstavnik za štampu kraljevskog para i u njemu se ističe njihova ozbiljna zabrinutost zbog toga Što je jedan deo uticajnih medija objavljivao iskrivljene, lažne i agresivne članke.

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa gledali su ljude koje znaju, kao i potpune strance kako razvlače njihove živote bez ikakvog razloga, osim činjenice da tabloidi time povećavaju prihode od reklama- piše u pismu.

Napominje se i da takva odluka nije dodata da bi par izbegao kritike.

- Ne radi se o gušenju javnog dijaloga ili cenzurisanju tačnog izveštavanja. Mediji imaju pravo da izveštavaju i da imaju mišljenje o vojvodi i vojvotkinji od Saseksa, bilo da je ono dobro ili loše. Ali ono se ne može zasnivati na lažima - navodi se u pismu.

Par će nastaviti da sarađuje sa drugim medijima i mladim novinarima kako bi podigli svest o tom problemu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media