TROJE DECE JE ZAKLAO, A NJIHOVA TELA OKAČIO NA OGRADU: Sada, nakon 45 godina u zatvoru, izlazi na slobodu
Dejvid Mekgrejvi, Foto: Wikipedia

dejvid mekgrejvi

TROJE DECE JE ZAKLAO, A NJIHOVA TELA OKAČIO NA OGRADU: Sada, nakon 45 godina u zatvoru, izlazi na slobodu

"Ako on bude pušten, ja ću ga čekati ispred sa pištoljem"

Objavljeno:

"Monstrum iz Vorčestera", kako su mediji nazvali Dejvida Mekgrevija (67) koji je ubio troje dece koje je čuvao, a njihova tela nabio na ogradu ispred kuće, uskoro izlazi na slobodu.

Mekgrejvi je ubio Pola Ralfa (4), i njegove sestre Dovn (2) i devetomesečnu Samantu. Pola je udavio, Dovn je pronađena sa presečenim grlom, a Samanta je umrla zbog preloma lobanje.

Ubica, koji je bio porodični prijatelj, rekao je da ih je ubio zato što "nisu prestajali da plaču".

On je osuđen na doživotnu kaznu zatvora 1973. godine, ali je juče komisija odlučila da ga puste na slobodu.

Majka ubijene dece, Elsi Uru, zbog toga je očajna, a njegova ubistva uporedila je sa zločinima zloglasnog para Mur, koji su pobili 10 dece.

- On ih je osakatio u umrli su u agoniji. Želela sam da umre i da pati poput njih, a oni su me uveravali, nakon suđenja, da je njegov zločin toliko užasan da nikada neće biti slobodan - priča ona.

U izveštaju o njegovom puštanju piše da se nakon 45 godina u zatvoru Mekgrejvi "značajno promenio".

- Razvio je samokontrolu, kao i razumevanje toga šta su bili njegovi problemi i šta ih je izazvalo - piše.

Komisija je navela i da su dobro razmotrili sve dokaze i zaključili da više nije opasnost po društvo. Prethodno je Mekgrejvi više puta tražio pomilovanje, a poslednje mu je odbijeno 2016. godine.

Otac dece Klajv, razveo se od njihove majke Elsi nedugo nakon ubistva. On se nikada nije oglašavao za medije. Međutim, njegov rođak Džon Nikols, koji živi u Kanadu, oštro se protivi odluci komisije.

- Nikada ne bi trebalo da dobije nikakvu slobodu. Doživotna kazna treba da bude doživotna. Kako zaboraviti nešto takvo? I dalje je sveže u mom umu kao pre 44 godine. Ono što se desilo pamtiću dok ne umrem.

Majka dece se predozirala šest meseci nakon ubistva, ali je preživela. Međutim, kaže da je ceo njen život pakao.

- Ako on bude pušten, ja ću ga čekati ispred sa pištoljem. Doživotna znači doživotna i nikada ne sme biti slobodan. Prošao je dobro sa doživotnom - trebalo ga je obesiti! Razmišljam o onome što je uradio svakog minuta svog života, jer mi ga je oduzeo. Ne mogu više da idem na porodična okupljanja, niti bilo šta da slavim. Stavite se u moju kožu, kako biste se vi osećali? Ne mogu i neću nikad da prebolim. Za ono što je uradio meni i moje troje dece zaslužuje isti tretman kao što su oni imali - smrt - izjavila je 2013. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Dailymail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.