JANŠA OŠTRO OSUDIO PROTESTE: "Masovno širenje virusa će izazvati STOTINE OZBILJNO BOLESNIH I MRTVIH"! (FOTO)
Janez Janša, Foto: BETA/Tina KOSEC

PROTESTI PROTIV NJEGOVE VLADE

JANŠA OŠTRO OSUDIO PROTESTE: "Masovno širenje virusa će izazvati STOTINE OZBILJNO BOLESNIH I MRTVIH"! (FOTO)

Ovako masovno širenje virusa idućih će sedmica izazvati stotine ozbiljno bolesnih i mrtvih

Objavljeno:

Slovenački premijer Janez Janša oštro je danas osudio sinoćnje velike proteste u Ljubljani protiv njegove vlade, a učesnike optužio za masovno širenje virusa.

"Ovako masovno širenje virusa idućih će sedmica izazvati stotine ozbiljno bolesnih i mrtvih", poručio je Janša na Tviteru i uz svoj post dodao hašag "zločin".

Na protestima ispred zgrada vlade i parlamenta, na Prešernovom trgu u središtu Ljubljane okupilo se u utorak uveče, po slobodnim procenama koje prenose mediji, možda i desetak hiljada ljudi, a mnogi od njih nisu nosili maske ni održavali fizičku distancu, prenosi Hina.

Policija je upozorila da skup nije bio prijavljen i da su okupljanja u vreme epidemije Kovida-19 ograničena na najviše 10 ljudi, a pratila je proteste iako nije intervenisala.

Međutim, kontrolisala je identitet pedesetak učesnika koji mogu očekivati kazne, a proteste je i snimala, objavili su slovenački mediji.

Transparentima i u izjavama za medije demonstranti su navodili da su se ujedinili protiv "strahovlade" koju, kako tvrde, predstavlja aktualna vlast, da se zauzimaju za demokratiju, slobodu i vladavinu prava, te pozivali vladu na ostavku, a one koji njome nisu zasdovoljni na otpor.

Bilo je i transparenata s napisima "Smrt janšizmu - sloboda narodu", kakvi su se već pojavljivali ove i prošle godine u tzv. "biciklističkim" protestima protiv Janše i njegove vlade.

Bonus video:

00:46

Bivši ambasador Pribićević: Albanci žele da ZATRU sve naše tragove na KiM!

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.