ČLANOVIMA JANŠINE PORODICE STIGLE PRETNJE SMRĆU: Sve je otišlo PREDALEKO!
Janez Janša, Foto: BETA/Tina KOSEC

au

ČLANOVIMA JANŠINE PORODICE STIGLE PRETNJE SMRĆU: Sve je otišlo PREDALEKO!

Policijska uprava Celje je saopštila da je obaveštena o anonimnoj pretnji

Objavljeno:

Porodici slovenačkog premijera Janeza Janše upućene su pretnje smrću, u anonimnoj pošiljci koja je danas stigla na adresu opšte bolnice u Celju, gde kao lekarka radi njegova supruga Urška.

Policijska uprava Celje je saopštila da je obaveštena o anonimnoj pretnji i da je odmah počela proveru okolnosti i da sakuplja informacije u istrazi s ciljem otkrivanja nepoznatog počinitelja, prenela je Hina.

Vest da se u anonimnom pismu adresiranom na Uršku Bačovnik Janša preti smrću njoj i dvojici maloletnih sinova koje ima s premijerom najpre je objavljena u više medija, a potvrdili su je i u opštoj bolnici Celje.

"Spomenuto pismo dobili smo danas i postupili kakva je praksa u takvim slučajevima: odmah smo o prijemu pisma i njegovom sadržaju obavestili gospodju Uršku Bačovnik Janša, i stvar prijavili policiji", rekla je predstavnica celjske bolnice Danijela Gorišek, dodavši da bolnica nema komentara, osim da je reč o potpuno neprimerenoj poruci.

Mediji navode da su verbalne pretnje i poruke, ali i akti vandalizma u poslednje vreme sve češći, što se povezuje s političkim napetostima koji se prenose i u javni prostor.

Pre nedelju dana bačen je molotovljev koktel na kuću opštinske odbornice u Črnomelju, učiteljice ali i članice jedne od parlamentarnih stranaka, čime je izazvan manji požar.

Ovih dana je po navodima medija na kuću ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa napisan grafit "lažljivac", a sličnu je poruku pre nekoliko meseci na ogradi svoje kuće zatekao bivši političar Karl Erjavec, u trenutku kada je najavio kandidaturu za predsednika države.

Najnoviji incident i pretnju Janšinoj porodici, privatna televizija "Nova.24.TV" bliska premijerovoj stranci, pripisala je "levičarskim ekstremistima".

Bonus video:

01:55

PRETNJE I HARANGE ZBOG FILMA DARA IZ JASENOVCA! GAGA ANTONIJEVIĆ: Nisam se nadao otporu iz Beograda (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.