CIA POČELA ISTRAGU: Rusi doveli Trampa na vlast u SAD!
Foto: Reuters / Stevo Vasiljević

obama dao nalog

CIA POČELA ISTRAGU: Rusi doveli Trampa na vlast u SAD!

Rojters navodi da je "Vašington post", citirajući američke zvaničnike koji su brifovani o ovome, takođe juče objavio da su obaveštajne službe identifikovale pojedince povezane sa ruskom vladom koji su obezbedili "Vikiliksu" na hiljade hakovanih mejlova
Objavljeno: 13:58h

"Glas Amerike" navodi da raste pritisak sa strane i demokratskih, i republikanskih članova Kongresa, koji pozivaju na temeljnu i javnu istragu o ruskom mešanju u izbore.

foto: Reuters

Tekst u "Vašington postu" kaže da Bela kuća zna o ruskom mešanju već mesecima, ali da nije mogla da odluči koji je najbolji način da reaguje pre predsedničkih izbora bez "eskalacije napetosti sa Moskvom i optužbi da pokušava da pomogne kampanji Hilari Klinton". - Opiranje Bele kuće Baraka Obame da odgovori na navodne ruske upade pre izbornog dana uznemirilo je demokrate na Kapitol hilu, kao i članove kampanje Hilari Klinton - piše "Post". List navodi da je lider većine u Senatu, rebulikanac Mič Mek Konel sumnjao u "verodostojnost obaveštajnih podataka" prikupljenih o ruskom ponašanju i da je rekao Obaminoj administraciji da ukoliko javno optuži Ruse, da će on taj akt videti kao "akt strančarenja".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.