CIA POČELA ISTRAGU: Rusi doveli Trampa na vlast u SAD!
Foto: Reuters / Stevo Vasiljević

obama dao nalog

CIA POČELA ISTRAGU: Rusi doveli Trampa na vlast u SAD!

Rojters navodi da je "Vašington post", citirajući američke zvaničnike koji su brifovani o ovome, takođe juče objavio da su obaveštajne službe identifikovale pojedince povezane sa ruskom vladom koji su obezbedili "Vikiliksu" na hiljade hakovanih mejlova
Objavljeno: 13:58h

"En-Bi-Si njuz" navodi da je iz Trampovog tranzicionog tima, u reagovanju na ove tvrdnje, poručeno da su "to isti ljudi koji su pričali (ubijeni predsednik Iraka) Sadam Husein poseduje oružje za masovno uništenje".

foto: Giphy

"Izbori su odavno završeni... Sada je vreme da se krene dalje i da Ameriku ponovo učinimo velikom", stoji u saopštenju koje aludira na slogan Trampove kampanje. "Glas Amerike" prenosi da je u tekstu "Vašington posta" anonimni zvaničnik izneo tvrdnju da je cilj ruskog mešanja "bio da podrži jednog kandidata umesto drugog, da pomogne da Tramp bude izabran". Priča "Vašington posta" došla je nakon saopštenja izdatog ranije u petak da je predsednik SAD Barak Obama naložio obaveštajnim agencijama da izvrše punu istragu "aktivnosti povezanih sa hakovanjem koje su za cilj imale ometanje američkih predsedničkih izbora 2016".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.