POLITIČAR SE IZBLAMIRAO, ISPALA GODINE: Pobrkao UKRAJINU I HRVATSKU, pazite samo ŠTA JE ODVALIO ČOVEK! (VIDEO)
Mario Ishii, Foto: Printscreen/Twitter/@porquetendencia

kiks ARGENTINCA

POLITIČAR SE IZBLAMIRAO, ISPALA GODINE: Pobrkao UKRAJINU I HRVATSKU, pazite samo ŠTA JE ODVALIO ČOVEK! (VIDEO)

Ishii je 3. februara bio jedini gradonačelnik iz Argentine koji je bio u pratnji argentinskog predsednika Fernándeza u Rusiji tokom susreta s ruskim predsednikom Putinom

Objavljeno:

Argentinski političar Mario Ishii, koji je pre mesec dana s predsednikom Albertom Fernándezom boravio u Rusiji na sastanku s Vladimirom Putinom, u sredu je tokom govora u parlamentu pomešao Ukrajinu s Hrvatskom, što je izazvalo komentare u toj južnoameričkoj zemlji.

Ishii (62) je gradonačelnik José C. Paza, gradića udaljenog 35 kilometara od Buenos Ajresa, u čijem je lokalnom parlamentu u petak hteo da otvori raspravu minutom ćutanja za žrtve ruske invazije u Ukrajini.

"Minut ćutanja za poginule u ovim trenucima u Hrvatskoj"

"Pre nego što počnem da pričam, hteo bih da minutom ćutanja zatražimo mir i odamo počast svim poginulima u ovim trenucima u Hrvatskoj, vezano uz rat koji se odvija s Rusijom. Molim vas za minut ćutanja", rekao je Ishii u video snimku njegovog govora objavljenoj u argentinskim medijima.

Ishii je zatim ustao, nakon čega je održan minut ćutanja. Niko od prisutnih mu u tom trenutku nije ukazao na grešku u imenu zemlje u kojoj se odvija sukob.

Nedavno bio u Rusiji

Ishii je 3. februara bio jedini gradonačelnik iz Argentine koji je bio u pratnji argentinskog predsednika Fernándeza u Rusiji tokom susreta s ruskim predsednikom Putinom.

Zabune oko imena Ukrajine i Hrvatske ponekad se mogu čuti i među stanovnicima Španije

Nakon fudbalske utakmice Sevilja i zagrebačkog Dinama 17. februara , jedan je taksista u noćnim satima bio upitan je li imao dobar promet te večeri zbog dolaska 1200 Dinamovih navijača. "Ništa, ti Ukrajinci su siromašni pa se ne voze taksijem", odgovorio je za Hinu misleći na navijače hrvatskog prvaka.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.