NOVO OBRAĆANJE ZELENSKOG: Ukrajinski predsednik uputio JASAN ZAHTEV ZAPADU! (VIDEO)
Volodimir Zelenski, Foto: Printscreen/Facebook/Володимир Зеленський

REAGOVAO POVODOM SITUACIJE U ZAPOROŽJU

NOVO OBRAĆANJE ZELENSKOG: Ukrajinski predsednik uputio JASAN ZAHTEV ZAPADU! (VIDEO)

Najveća evropska nuklearna postaja zapaljena je nakon granatiranja i smatra se da je trenutno pod ruskom kontrolom

Objavljeno: 12:28h

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na društvenim je mrežama objavio novo video obraćanje u kojem je reagovao na situaciju sa nuklearnom elektranom Zaporožje.

Najveća evropska nuklearna postaja zapaljena je nakon granatiranja i smatra se da je trenutno pod ruskom kontrolom. Ukrajinci su noćas objavili da je nuklearku granatirala ruska vojska, dok su danas Rusi izneli tvrdnju da su nuklearku zapravo gađali Ukrajinci.

1 / 3 Foto: Printscreen/Twitter

Zahtev Zapadu

Zelenski je u novom obraćanju rekao kako je iza Ukrajine noć koja je mogla zaustaviti tok istorije i da je ruski napad na nuklearku mogao izazvati uništenje koje se može uporediti sa šest Černobila. Rekao je i da je jedini način da se jamči da Rusija neće bombardirati nuklearnu infrastrukturu uspostaviti zonu zabrane letova iznad Ukrajine.

Zapadni čelnici oklevaju to da urade, a Boris Džonson je upozorio da bi to značilo pristanak na to da zapadne sile ruše ruske avione.

1 / 6 Foto: Profimedia

Posebno obraćanje Rusima

Zelenski je takođe u novom videu apelovao na Ruse da nastave da protestuju protiv invazije koja je ušla u drugu nedelju.

"Ruski narode, želim vam se obratiti, kako je to moguće? Uostalom, zajedno smo se borili 1986. protiv černobilske katastrofe", rekao je.

"Dobro su znali što gađaju"

Rekao je da su ruski tenkisti noćas u Zaporpžju dobro znali šta gađaju. Tvrdi i da Moskva namerno gađa ukrajinsku infrastrukturu i stambena područja u napadima na Mariupolj, Herson, Harkov i Černihiv.

1 / 7 Foto: Profimedia

Ukrajinski zvaničnik utvrdio je da je do sada u sukobu ubijeno 9.200 ruskih vojnika. To je puno više od 498 koliko službeno navodi Rusija.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.