"ZAPAD JE OČIGLEDNO IZGUBIO KONTROLU NAD SOBOM U POKUŠAJU DA ISTRESE SVOJ BES NA RUSIJU": Oštra retorika Lavrova
Sergej Lavrov, Foto: Profimedia

lavrov

"ZAPAD JE OČIGLEDNO IZGUBIO KONTROLU NAD SOBOM U POKUŠAJU DA ISTRESE SVOJ BES NA RUSIJU": Oštra retorika Lavrova

Masovne sahrane otkrivene u Donbasu služe kao nepobitan dokaz zločinačkih posledica masovnog granatiranja civilnih objekata Donbasa

Objavljeno:

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da primer Ukrajine pokazuje u šta se pretvara svetski poredak po pravilima SAD i njihovih saveznika.

"Glavni razlog je to što SAD i njihovi saveznici nastavljaju agresivno da nameću takozvani ''svetski poredak zasnovan na pravilima'' ostalim učesnicima međudržavne komunikacije.

U šta se pretvara ovaj ''poredak'' za ljudska prava - dobro se vidi na primeru Ukrajine", poručio je ministar Lavrov u svom video obraćanju na sastanku Saveta UN za ljudska prava, prenosi Sputnjik.

Lavrov je konstatovao da je Zapad, u pokušaju da, kako je naveo, istrese svoj bes na Rusiju, očigledno izgubio kontrolu nad sobom.

"Zapad je očigledno izgubio kontrolu nad sobom u nastojanju da istrese svoj gnev na Rusiju, počeo je da uništava sve institucije i pravila koje je stvorio, uključujući i nepovredivost imovine", istakao je Lavrov.

"Arogantnoj filozofiji Zapada, zasnovanoj na osećaju sopstvene superiornosti, isključivosti i dopuštenosti, mora se stati na kraj", naglasio je ruski ministar.

Takođe je ukazao da zapadne kolege jednostavno ignorišu posledice masovnog granatiranja civilnih objekata Donbasa od strane ukrajinske vojske.

"Masovne sahrane otkrivene u Donbasu služe kao nepobitan dokaz zločinačkih posledica masovnog granatiranja civilnih objekata Donbasa. Forenzička istraga je utvrdila da su većina poginulih žene i starije osobe. Naše zapadne kolege jednostavno ignorišu brojne činjenice ovih nečuvenih kršenja zakona, osnovno ljudsko pravo-pravo na život", istakao je šef ruske diplomatije, prenosi agencija TAS S.

1 / 4 Foto: Profimedia

On je poručio da su "naši pokušaji da skrenemo pažnju Savetu za ljudska prava na zločine koji se dešavaju već osam godina naišli su na ravnodušnost".

Govoreći o pregovorima sa Ukrajinom, Lavrov je rekao da Moskva očekuje da će Ukrajina u pregovorima sa Rusijom shvatiti ozbiljnost situacije i potrebu da pokaže nezavisnost.

"Kao što znate, na zahtev Volodimira Aleksandroviča Zelenskog počeli su pregovori između predstavnika Rusije i delegacije Kijeva. Nadam se da je ukrajinska strana svesna ozbiljnosti situacije i svoje odgovornosti, da je svesna da postoji potreba da pokaže nezavisnost i sposobnost za pregovore i da će izbeći ponavljanje istorije sa Minskim sporazumima", zaključio je šef ruske diplomatije.

Bonus video:

05:17

BRZE VESTI 01.03.2022. 15:55

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.