LAVROV OŠTRO KRITIKOVAO ZAPAD: "Žmurili su na ratne zločine protiv civila, na ubistva žena, DECE, starih..."
Sergej Lavrov, Foto: Profimedia

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA

LAVROV OŠTRO KRITIKOVAO ZAPAD: "Žmurili su na ratne zločine protiv civila, na ubistva žena, DECE, starih..."

Lavrov je istakao da su zemlje zapada "pokrile" Kijev kada su doneli odluku da "na silu otmu Narodne republike u Donbasu", proglasio rešenost da se pridruži NATO-u i zapretio da će izgraditi nuklearno oružje

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Rusije izjavio je danas da je Moskva stalno tražila od zapadnjih zemalja da izvrše pritisak na Kijev i traže da se spreči granatiranje samoproklamovanih republika u Donbasu, koje je, prema rečima Lavrova trajalo nedeljama.

On je osudio zapad zbog njegove nemogućnosti da utiče na ukrajinski režim, i zbog toga što su "žmurili na ratne zločine ukrajinskih vlasti na istoku zemlje".

Lavrov je istakao da su zemlje zapada "pokrile" Kijev kada su doneli odluku da "na silu otmu Narodne republike u Donbasu", proglasio rešenost da se pridruži NATO-u i zapretio da će izgraditi nuklearno oružje.

- Žmurili su na ratne zločine protiv civila, na ubistva žena, dece, starih. Na uništenje civilne infrastrukture i tiho su podržavali rapidno širenje neonacizma i rusofobije, koja je, na kraju državu i dovela u ovu situaciju u kojoj je sada - rekao je Lavrov.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova je potom kritikovao Zapad jer je "jednoglasno poricao očiglednu činjenicu da se genocid dešava u Ukrajini, gde kijevske snage vode rat protiv i ubijaju stanovnike Donjecke i Luganske Narodne Republike".

Bonus video:

24:50

Analitičar šokirao: Putin nije prekršio mešunarodno pravo napadom na Ukrajinu, ono je umrlo agresijom na Srbiju

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.