"NAŠAO GA JE NOĆU": Lukašenko objasnio kakvu je ULOGU imao njegov SIN u pregovorima Rusije i Ukrajine!
Aleksandar Lukašenko, Foto: Profimedia

LUKAŠENKO

"NAŠAO GA JE NOĆU": Lukašenko objasnio kakvu je ULOGU imao njegov SIN u pregovorima Rusije i Ukrajine!

Strane su se dogovorile da drugu rundu razgovora održe u Belorusiji nakon konsultacija o stavovima iznetim na sastancima

Objavljeno:

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ispričao je kako ga je poslanik Vrhovne rade Ukrajine Jevgenij Ševčenko zamolio da razgovara sa Vladimirom Zelenskim, te da je zbog toga čak nazvao i Nikolaja, najmlađeg sina beloruskog predsednika.

Lukašenko je rekao da je Ševčenko odigrao ogromnu ulogu u uspostavljanju kontakta sa Zelenskim.

- Na moje iznenađenje morali smo da počnemo da kontaktiramo preko mobilnog telefona. Celu noć je bombardovao sve moje pomoćnike, Službu bezbednosti. Kada su mu rekli: „Dosta je, predsednik je razgovarao sa tobom pet puta“, kontaktirao je telefonom mog mlađeg sina. Ispostavilo se da su jednom bili smo u Pripjatu, pokrenuli fabriku, razmenili brojeve telefona. Našao ga je i noću - citira Lukašenka agencija Belta.

On je naglasio da bi bilo teže da nije bilo inicijative Ševčenka u ime ukrajinskih poslanika.

- To je bio njegov poziv. Ni Ministarstvo spoljnih poslova ni vojska, ali ova linija je funkcionisala. I oko 40-45 minuta Zelenski i ja smo razgovarali o situaciji - rekao je šef beloruske države.

Lukašenko je u nedelju razgovarao sa Zelenskim i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, nakon čega je u ponedeljak organizovan sastanak ukrajinske i ruske delegacije u Gomeljskoj oblasti Belorusije.

1 / 5 Foto: Profimedia

Strane su se dogovorile da drugu rundu razgovora održe u Belorusiji nakon konsultacija o stavovima iznetim na sastancima.

Prema nepotvrđenim informacijama, taj sastanak bi mogao da bude održan sutra.

Bonus video:

08:53

Prema propisima saobraćajna signalizacija se menja na 7 godina, ZATO JE OVO MNOGE IZNENADILO

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.