BLINKEN: Suspendovan rad američke ambasade u Minsku
Entoni Blinken, Foto: Profimedia

suspenzija

BLINKEN: Suspendovan rad američke ambasade u Minsku

Stejt department stalno prilagođava svoj stav u ambasadama i konzulatima širom sveta u skladu sa svojom misijom, lokalnim bezbednosnim okruženjem i zdravstvenom situacijom.

Objavljeno:

Američki državni sekretar Entoni Blinken potvrdio je da je Stejt department obustavio rad američke ambasade u glavnom gradu Belorusije Minsku, kao i da je svim zaposlenima u američkoj ambasadi u Moskvi koji nisu angažovani na hitnim poslovima i članovima njihovih porodica odobren odlazak.

U saopštenju američkog državnog sekretara se navodi da je odluka doneta zbog bezbednosnih problema koji su proistekli iz "ničim izazvanog i neopravdanog napada ruskih vojnih snaga na Ukrajinu".

"Stejt department stalno prilagođava svoj stav u ambasadama i konzulatima širom sveta u skladu sa svojom misijom, lokalnim bezbednosnim okruženjem i zdravstvenom situacijom. Na kraju krajeva, nemamo veći prioritet od bezbednosti građana SAD, a to uključuje osoblje američke vlade i njihove porodice angažovane u misijama širom sveta", navodi se u saopštenju Stejt department.

1 / 5 Foto: Profimedia

Danas je peti dan od kada je počela ruska agresija na Ukrajinu, nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio u četvrtak ujutro "početak specijalne vojne akcije". Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio je danas od Evropske unije hitan prijem te pozvao ruske vojnike da dezertiraju. U toku su pregovori dve sukobljene strane.

Bonus video:

00:10

Mladi bokser nađen ranjen nasred Carske ulice, ne zna se ko je pucao ni zašto a on ni da zucne pred policijom

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.