AMERIČKA AMBASADA U KIJEVU IZDALA UPOZORENJE! Znajte lokaciju svog najbližeg skloništa
Ilustracija, Foto: Profimedia

UPOZORENJE

AMERIČKA AMBASADA U KIJEVU IZDALA UPOZORENJE! Znajte lokaciju svog najbližeg skloništa

Nazvao je sigurnosnu situaciju u Ukrajini "veoma nestabilnom", upozoravajući da se "uslovima mogu pogoršati bez upozorenja" i napominje da su "24. februara ruske snage napale velike ukrajinske gradove

Objavljeno:

U sigurnosnom upozorenju objavljenom preko noći, američka ambasada u Kijevu ponovo je pozvala američke građane u Ukrajini da "odmah odu ako je bezbedno da to učine koristeći bilo koju komercijalnu ili drugu privatnu opciju kopnenog prevoza", a rekla je da oni koji ostanu "treba da vežbaju povećan oprez zbog potencijala za aktivnu borbu, kriminal i građanske nemire.”

- Američki građani koji ostaju u Ukrajini trebali bi pažljivo pratiti vladina obaveštenja i lokalne i međunarodne medije u potrazi za informacijama o promenljivim sigurnosnim uslovima i upozorenjima za sklonište - navodi se u upozorenju, prenosi "CNN".

Nazvao je sigurnosnu situaciju u Ukrajini "veoma nestabilnom", upozoravajući da se "uslovima mogu pogoršati bez upozorenja" i napominje da su "24. februara ruske snage napale velike ukrajinske gradove, a ukrajinska vlada je zatvorila svoj vazdušni prostor za komercijalne letove zbog ruskih vojne akcije.”

1 / 6 Foto: Profimedia

- Znajte lokaciju svog najbližeg skloništa ili zaštićenog prostora. U slučaju minobacačke i/ili raketne paljbe, sledite savete lokalnih vlasti i odmah potražite zaklon - piše u upozorenju.

U Ukrajini više nema diplomatskog prisustva. Mala grupa diplomata koja je ostala premeštena je iz Lavova u Poljsku.

Bonus video:

01:44

Radulović: Ako odbrana Kijeva izdrži još 7 dana RUSIJA ĆE BITI U OGROMNOM PROBLEMU

(Espreso/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.