ZBOG 1 OSOBE ZAPRETIO CELOM SVETU! Kako Kremlj pravda Putinovo stavljanje NUKLEARNIH SNAGA u stanje pripravnosti?
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

KREMLJ

ZBOG 1 OSOBE ZAPRETIO CELOM SVETU! Kako Kremlj pravda Putinovo stavljanje NUKLEARNIH SNAGA u stanje pripravnosti?

Nije jasno na koje komentare Trusove je ruska vlada prigovorila, iako je ona u nedelju rekla da će vlada podržati britanske državljane koji odluče da se priključe međunarodnim snagama u borbi na strani Ukrajine

Objavljeno: 14:31h

Britanski ministar odbrane Ben Volas umanjio je nedavno značaj nuklearne “specijalne pripravnosti” koju je objavio ruski predsednik vezano za napad na Ukrajinu, sugerišući da Vladimir Putin želi da odvrati pažnju ljudi sa sporijeg od očekivanog napretka invazije.

- Nećemo uraditi ništa da eskaliramo u toj oblasti, nećemo uraditi ništa da podstaknemo bilo kakvu pogrešnu procenu - mi to shvatamo veoma, veoma ozbiljno. Ali u ovom trenutku ovo je retorička bitka koju predsednik Putin primenjuje – rekao je Volas BBC-u.

Sada je, međutim, Kremlj ukazao da su komentari britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras bili razlog što je Rusija stavila svoje nuklearne snage u stanje visoke pripravnosti, prema ruskoj novinskoj agenciji Interfaks.

1 / 4 Foto: Profimedia

- Bilo je izjava raznih predstavnika na različitim nivoima o mogućim konfliktnim situacijama i čak sukobima između NATO i Ruske Federacije - rekao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

-Smatramo da su takve izjave apsolutno neprihvatljive. Neću imenovati autore tih izjava, iako je to bio britanski ministar spoljnih poslova – dodao je on.

1 / 4 Foto: Profimedia

Nije jasno na koje komentare Trusove je ruska vlada prigovorila, iako je ona u nedelju rekla da će vlada podržati britanske državljane koji odluče da se priključe međunarodnim snagama u borbi na strani Ukrajine.

1 / 6 Foto: Profimedia

Danas je peti dan od kada je počela ruska agresija na Ukrajinu, nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio u četvrtak ujutro "početak specijalne vojne akcije". Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zatražio je danas od Evropske unije hitan prijem te pozvao ruske vojnike da dezertiraju. U toku su pregovori dve sukobljene strane.

Bonus video:

00:29

Kreiranje kapaciteta za ispunjenje potencijala: Privreda i zelena radna mesta

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.