JOŠ RUSKIH TENKOVA STIŽE U KIJEV: Kolona vozila dugačka preko 5 kilometara! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/VALDA KALNINA

NOVE PRIPREME

JOŠ RUSKIH TENKOVA STIŽE U KIJEV: Kolona vozila dugačka preko 5 kilometara! (VIDEO)

Ruski vojni konvoj je lociran severoistočno od ukrajinskog grada Ivankiva i u njemu su cisterne sa gorivom, logistička i oklopna vozila, tenkovi, borbena pešadijska vozila i samohodna artiljerijska oruđa

Objavljeno:

Današnji satelitski snimci koje je objavila američka privatna kompanija Maksar Teknolodžiz Inc pokazuju veliko grupisanje i pokrete ruskih kopnenih snaga sa tenkovskim jedinicama prema glavnom gradu Ukrajine Kijevu, na udaljenosti od oko 65 kilometara, preneo je Rojters. Snimci američke kompanije pokazuju kolonu više stotina vojnih vozila koja se proteže na preko pet kilometara, navodi Rojters.

Ruski vojni konvoj je lociran severoistočno od ukrajinskog grada Ivankiva i u njemu su cisterne sa gorivom, logistička i oklopna vozila, tenkovi, borbena pešadijska vozila i samohodna artiljerijska oruđa, navodi se u saopštenju Maksar Teknolodžiz Inc.

Na satelitskim snimcima se može videti i šteta naneta tokom ruskih vazdužnih udara na aerodrom Antonov u Hostomelu i teške borbe u blizini i na samom aerodromu.

Rojters dodaje da nije mogao nezavisno da potvrdi autentičnost snimaka kompanije Maksar Teknolodžiz Inc.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.