LUKAŠENKO UPOZORAVA: "Za dan-dva biće rat, a za tri dana pokolj"
Aleksandar Lukašenko, Foto: EPA/ MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / K

BELORUSKI PREDSEDNIK

LUKAŠENKO UPOZORAVA: "Za dan-dva biće rat, a za tri dana pokolj"

Istakao je i da se Belorusija uvek ljudski odnosila prema Ukrajincima te da im je "uvek pomagala"

Objavljeno:

Da bi se situacija u Ukrajini mogla jako pogoršati, potvrdio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, prenosi Jutarnji list.

- U Ukrajini nema nijednog beloruskog vojnika, nijednog metka! - izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nakon glasanja na referendumu o promeni ustava koji se danas održava u toj zemlji.

- Tamo nema nijednog našeg vojnika. Juče sam o tome govorio Makronu. Rekao sam mu da tamo nema nijednog vojnika... nijednog beloruskog metka - rekao je Lukašenko tvrdeći da "Rusiji to nije potrebno".

Potvrdio je i da su sa teritorija Belorusije lansirane rakete na položaje u Ukrajini, ali da je to, kaže, bio iznuđen korak.

Dodaje i kako su nekoliko kilometara od granice s Belorusijom, na ukrajinskoj strani, bili su raspoređeni raketni bataljoni spremni da za nekoliko minuta izvedu napad na ruske položaje.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Tvrdi i kako bi se sukob mogao pogoršati te, kako kaže, stoga se rat mora zaustaviti.

- Sukob koji je izbio u Ukrajini nije ništa. Verujte mi, znam o čemu govorim! Ako se ovako nastavi, biće mnogo gore. I ni u jednom bunkeru, ni u američkom, ni u bilo kojem drugom, Zelenski se neće sakriti. Zato rat mora biti prekinut danas - kazao je Lukašenko.

- Ne bih to sada ni nazvao ratom, to je sukob. Za dan-dva biće rat, a za tri dana pokolj - ispravio se.

Istakao je i da se Belorusija uvek ljudski odnosila prema Ukrajincima te da im je "uvek pomagala".

Komentarisao je i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

- Što smo dobili? I on danas izlazi tamo, ne znam, mamuran, u toj majici i počinje se obraćati beloruskom narodu. Beloruskom se narodu ima ko obraćati, on bolje neka se obrati ukrajinskom narodu i odgovara za ono što se danas događa u Ukrajini - rekao je Lukašenko koji je ustvrdio da Kijev još niko nije bombardovao.

- U 5.15 je počeo sukob. Zelenski neka ne laže, niko nije bombardirao Kijev - dodao je te pozvao Ukrajinu da bude kao Belorusija i ne pretendira na posedovanje nuklearnog oružja, kao i da pristane na zahteve Rusije.

Bonus video:

00:18

PRVI SNIMCI RUSKIH TENKOVA ISPRED ČERNOBILJA

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.