BRAĆA KLIČKO IDU NA FRONT, BORIĆE SE U "KRVAVOM RATU": Glavni grad Ukrajine ušao u fazu ODBRANE!
Vitalij Kličko, Foto: Profimedia

"nemamo drugog izbora"

BRAĆA KLIČKO IDU NA FRONT, BORIĆE SE U "KRVAVOM RATU": Glavni grad Ukrajine ušao u fazu ODBRANE!

Verujem u Ukrajinu, verujem u svoju zemlju i verujem u svoj narod - zaključio je kijevski gradonačelnik

Objavljeno:

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je danas da je glavni grad Ukrajine ušao u fazu odbrane, pošto su ruske trupe, kako je rekao, donele zvuke rata u grad.

- Grad je ušao u defanzivnu fazu. Pucnji i eksplozije odjekuju u nekim delovima grada gde su saboteri već ušli - naveo je Kličko, prenosi Rojters.

On je dodao da "neprijatelj želi da baci grad na kolena i uništi ih".

Kličko je rekao je da će se zajedno sa svojim bratom Vladimirom Kličkom boriti u "krvavom ratu" koji je usledio nakon ruske invazije na Ukrajinu.

- Nemamo drugog izbora, moram to da uradim. Boriću se - izjavio je 50-godišnji gradonačelnik Kijeva koji je na toj funkciji od 2014. godine.

1 / 5 Foto: Profimedia

Vitalij Kličko je rekao da je Kijev ugrožen i da je glavni prioritet rad s policijskim i vojnim snagama te podrška građanima, uključujući isporuku struje, plina i vode. Dodao je da su civili spremni da brane Kijev kao vojnici.

- Verujem u Ukrajinu, verujem u svoju zemlju i verujem u svoj narod - zaključio je kijevski gradonačelnik.

Njegov brat, Vladimir Kličko, takođe bivši svetski boksački prvak, početkom meseca prijavio u sastav ukrajinske vojske, rekavši da ga je ljubav prema svojoj zemlji naterala da je brani. Već je nekoliko puta obukao uniformu, učestvovao je u vežbama i rekao da će uzeti mitraljez i braniti svoj grad ako bude potrebe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.