PREDSEDNIK UKRAJINE POVUKAO POTEZ: Zelenski pozvao Putina za pregovarački sto
Putin i Zelenski, Foto: EPA/IGOR KOVALENKO, EPA/ MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL, Profimedia, EPA / STEPAN FRANKO

SUSRET LIDERA

PREDSEDNIK UKRAJINE POVUKAO POTEZ: Zelenski pozvao Putina za pregovarački sto

Brojni građani Ukrajine pokušavaju da pobegnu iz Ukrajine u Mađarsku ili Poljsku

Objavljeno: 13:01h

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas predsednika Rusije za pregovarački sto, drugog dana od početka napada Rusije na Ukrajinu.

- Želim još jednom da apelujem na predsednika Ruske Federacije. Borbe se vode širom Ukrajine. Hajde da sednemo za pregovarački sto da zaustavimo umiranje ljudi - rekao je on.

1 / 4 Foto: Profimedia

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da je Rusija u svakom trenutku spremna za pregovore o Ukrajini, čim ukrajinski vojnici polože oružje.

- Ruska Federacija je zainteresovana da Ukrajina prestane da bude zemlja pod spoljnom kontrolom i da se ne koristi kao sredstvo za obuzdavanje Moskve - rekao je Lavrov

On je dodao da je to spoljna kontrola usmerena na to da podstakne neonacizam, genocid nad Rusima i da koristi Ukrajinu kao oruđe za obuzdavanje Rusije.

1 / 4 Foto: Profimedia

Nakon što je Rusija počela napad na Ukrajinu, odmah su se u Kijevu oglasile sirene koje upozoravaju na vazdušnu opasnost.

Odmah nakon toga i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je proglasio ratno stanje, zamolio građane da ne paniče i poručio im da će pobediti.

Ruska vojska je počela napad na Ukrajinu, posle iznenadne najave Vladimira Putina, koji je u direktnom TV prenosu objavio da Rusija kreće u "vojnu operaciju".

1 / 5 Foto: AP

Drugog dana otkako je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio specijalne operacije u Ukrajini u Kijevu odzvanjaju eksplozije.

Ukrajinski zvaničnici tvrde da je tokom noći gađan Kijev. U ranim jutarnjim časovima u petak Bajdenova aministracija je rekla da su Rusi na oko 30 kilometara od prestonice.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Brojni građani Ukrajine pokušavaju da pobegnu iz Ukrajine u Mađarsku ili Poljsku.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.