POGLEDAJTE KAKO SIRENE ZAVIJAJU OD RANOG JUTRA: Zelenski proglasio ratno stanje, NAJEŽIĆETE SE! (VIDEO)
Ukrajina, Foto: Printscreen, Profimedia

POČELO JE

POGLEDAJTE KAKO SIRENE ZAVIJAJU OD RANOG JUTRA: Zelenski proglasio ratno stanje, NAJEŽIĆETE SE! (VIDEO)

Odmah nakon napada u Ukrajini je proglašeno ratno stanje

Objavljeno: 09:40h

Nakon što je Rusija počela napad na Ukrajinu, odmah su se u Kijevu oglasile sirene koje upozoravaju na vazdušnu opasnost.

Odmah nakon toga i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je proglasio ratno stanje, zamolio građane da ne paniče i poručio im da će pobediti.

Ruska vojska je počela napad na Ukrajinu, posle iznenadne najave Vladimira Putina, koji je u direktnom TV prenosu objavio da Rusija kreće u "vojnu operaciju".

Predsednik Rusije je objavio početak vojnih operacija dok je u toku bila sednica Saveta bezbednosti UN.

Svetski mediji javljaju da se širom cele Ukrajine čuju eksplozije, pa čak i u Kijevu i Harkovu, najvećim gradovima u državi.

Ukrajina je odmah zatvorila vazdušni prostor države za civilne letove.

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je u specijalnom obraćanju rano jutros sve one koji bi eventualno mogli da se umešaju u situaciju u Ukrajini.

- Sada nekoliko veoma važnih reči za one koji bi mogli biti u iskušenju da se umešaju u događaje koji se dešavaju: ko god pokuša da nas ometa, štaviše, da stvori pretnje našoj zemlji i narodu, treba da zna da će odgovor Rusije biti trenutan i da će vas dovesti do takvih posledica sa kojima se nikada u svojoj istoriji niste suočili - upozorio je on.

Oglasio se nakon napada na Ukrajinu i američki predsednik Džo Bajden.

- Molitve Sveta su sa narodom Ukrajine večeras, dok trpe neprovociran i neopravdan napad od strane ruskih vojnih snaga. Predsednik Putin je izabrao rat sa predumišljajem, koji će doneti katastrofalan gubitak ljudskih života i patnju".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.