PRVA PUTINOVA IZJAVA NAKON NAPADA! Stav Rusije je JASAN
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Telegraf

užas

PRVA PUTINOVA IZJAVA NAKON NAPADA! Stav Rusije je JASAN

Putin je takođe rekao da vlada treba da da više slobode preduzetnicima, "ali da ne može da predvidi geopolitičke rizike"

Objavljeno:

-Rusija nije imala drugog izbora - izjavio je Vladimir Putin, što je njegova prva javna izjava nakon što je jutros Rusija napala Ukrajinu, preneo je "Sputnjik".

Putin je rano u četvrtak ujutro rekao da je "odlučio da pokrene specijalnu vojnu operaciju". Kako je naveo "Sputnjik", on je situaciju nazvao "životom i smrću" za Rusiju nakon godina koje su proveli okruženi NATO zemljama.

Nedugo nakon njegovog obraćanja, svetski mediji počinju sa izveštajima o eksplozijama širom Ukrajine.

Obraćajući se predstavnicima ruske biznis zajednice u četvrtak, Putin je rekao da "Moskva nije imala drugog izbora nego da deluje u Ukrajini i da ruski partneri treba da razumeju to i da ih ne izguruju iz sistema", kako je preneo "Sputnjik".

Putin je takođe rekao da vlada treba da da više slobode preduzetnicima, "ali da ne može da predvidi geopolitičke rizike".

1 / 3 Foto: Printscreen/Twitter/@TadeuszGiczan

Tokom noći, kriza u Ukrajini je eskalirala. Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je "početak specijalne vojne akcije", a potom su počeli da stižu izveštaji o granatiranju širom Ukrajine koja je ubrzo predočila da je počela invazija na njenu teritoriju.

Izveštaji takođe govore da su Rusi na svega 15 kilometara od Kijeva, dok NATO razmešta dodatne snage na istoku i ima 100 aviona u pripravnosti. Kremlj je u četvrtak saopštio da će vojna operacija protiv Ukrajine trajati koliko bude trebalo.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.