VLADIMIR PUTIN IZNEO TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN AMERIKANACA: Nije štedeo, evo šta mu je sad NA TAPETU!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

au

VLADIMIR PUTIN IZNEO TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN AMERIKANACA: Nije štedeo, evo šta mu je sad NA TAPETU!

U glavne ruske zahteve Putin je uvrstio sprečavanje širenja NATO, odbijanje razmeštanja sistema udarnog naoružanja u blizini ruskih granica, kao i vraćanje vojne infrastrukture Severnoatlantskog saveza u Evropi u stanje iz 1997. godine

Objavljeno:

Vladimir Putin optužio je SAD da ignoriše zabrinutost Rusije povodom njene bezbednosti.

"Iz odgovora SAD o bezbednosnim garancijama koji je tražila Rusija sasvim je jasno da je američka strana ignorisala fundamentalnu zabrinutost Rusije", rekao je ruski predsednik.

1 / 10 Foto: Printscreen/Youtube/RT LIVE

Na konferenciji za novinare posle razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, ruski predsednik je rekao da Rusija pažljivo analizirala odgovore dobijene 26. januara od SAD i NATO na zahtev Moskve da se pruže bezbednosne garancije, prenosi RIA Novosti.

"Jasno je, obavestio sam i premijera o tome, da je fundamentalna ruska zabrinutost ignorisana. Nismo videli adekvatno razmatranje naša tri ključna zahteva", rekao je Putin.

U glavne ruske zahteve Putin je uvrstio sprečavanje širenja NATO, odbijanje razmeštanja sistema udarnog naoružanja u blizini ruskih granica, kao i vraćanje vojne infrastrukture Severnoatlantskog saveza u Evropi u stanje iz 1997. godine.

Odnosi Rusije i Zapada su poslednjih meseci eskalirali jer Vašington i Brisel optužuju Kremlj da priprema "invaziju" na Ukrajinu, uporedo jačajući zapadno vojno prisustvo u Istočnoj Evropi i preteći pooštravanjem sankcija Rusiji.

Moskva odbacuje sve optužbe i podseća da Kijev ne poštuje sporazume iz Minska jer je polovinu pripadnika svojih oružanih snaga resporedio na istok blizu linije razdvajanja i dozvolio da se iz zabranjenog oružja otvara vatra na jedinice milicija.

Kremlj je više puta ponovio da je cilj priče o ruskoj agresiji na Ukrajinu da se dovedu strane trupe blizu ruskih granica, da se u Ukrajinu "upumpava" oružje i da se na taj način ta zemlja gura u vojne avanture.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.