ZATVORITE MOREUZ, SPREČITE PROLAZ RUSKIH BRODOVA: Ukrajina moli Tursku da pritekne u pomoć!
Ilustracija, Foto: Profimedia

vapaj

ZATVORITE MOREUZ, SPREČITE PROLAZ RUSKIH BRODOVA: Ukrajina moli Tursku da pritekne u pomoć!

Zelenski je jutros saopštio da proglašava ratno stanje

Objavljeno:

Ukrajina je zatražila od Ankare da ograniči prolaz ruskih ratnih brodova kroz moreuze Bosfor i Dardanele, nakon što je Rusija rano jutros napala Ukrajinu.

"Pozivamo turske vlasti da pomognu Ukrajini. Zahtevamo da se moreuz Bosfor i Dardaneli zatvore za ruske ratne brodove", saopštio je ukrajinski ambasador u Ankari Vadili Bodnar, prema izveštaju turskog lista Jeni Šafak, prenosi TASS.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ukrajinski parlament Vrhovna rada danas je potvrdila ukaz predsednika Volodimira Zelenskog o uvođenju ratnog stanja na teritoriji cele zemlje, javili su ukrajinski mediji. Zelenski je jutros saopštio da proglašava ratno stanje, nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio specijalnu vojnu operaciju u Donbasu na istoku Ukrajine. Ukrajinska vojska saopštila je danas da je oborila pet ruskih aviona i jedan helikopter u Luganskoj oblasti, što Rusija demantuje.

Ambasadori NATO će održati vanredno zasedanje u toku jutra, izjavio je Rojtersu jedan neimenovani zvaničnik Severnoatlantske alijanse, pošto je Rusija izvela napad na Ukrajinu. Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg zatražio je od Rusije da odmah obustavi vojnu akciju i poštuje ukrajinski teritorijalni integritet i suverenitet.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.