"MUŠKARACA NEMA NA ULICAMA, PRAZNE SU... NE IZLAZIM IZ SVOJE SOBE": Hrvatica iz Luganska opisala JEZIVU situaciju!
Ilustracija, Foto: Profimedia

lugansk

"MUŠKARACA NEMA NA ULICAMA, PRAZNE SU... NE IZLAZIM IZ SVOJE SOBE": Hrvatica iz Luganska opisala JEZIVU situaciju!

Detonacije se čuju sve vreme, vrlo je neugodna atmosfera

Objavljeno: 09:50h

Muškaraca nema na ulicama, prazne su, mogu se videti samo žene i deca. Vrlo je malo vozila na ulicama jer ih vojska i narodna policija mogu uzeti, priča Hrvatica čiji je identitet zaštićen za 24sata.hr. Sinoć je počela ruska invazija na Ukrajinu.

Hrvatica koja je već godinama u Lugansku, opisala je ukratko trenutnu situaciju.

- Detonacije su počele u 5:50, čuju se stalno. Mobilizacije traju već nekoliko dana. Muškaraca nema na ulicama, prazne su, mogu se videti samo žene i deca. Vrlo je malo vozila na ulicama jer ih vojska i narodna policija mogu uzeti. 19. februara je krenuo poziv na mobilizaciju za one od 18 do 55 godina. Sledeći dan je podignuta lestvica da se i muškarci stariji od 55 mogu javiti. Prodavnice su normalno radile, ali nijedan restoran ni dostava nisu radili. Prestali su zbog mobilizacije. Ja ne izlazim iz svoje sobe. Ljudima nije svejedno, žive pod pretnjom rata već osam godina, ali sad kad je on zakucao na vrata, nije nikome svejedno. Moji prijatelji ne izlaze jer ne žele biti mobilizovani - priča ona.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Detonacije se čuju sve vreme, vrlo je neugodna atmosfera. Toliko zasad mogu reći, a ni ne znam puno više detalja. Izolovala sam se, za laptopom sam ceo dan. Svaka normalna osoba se boji. Ljudi su u strahu, nikom nije svejedno kako će ovo završiti - ispričala je Hrvatica iz Luganska.

Bonus video:

00:55

Kineski centralni dokument broj 1 obećava revitalizaciju sela

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.