UKRAJINU UNIŠTAVAJU HAKERI! Sajber napadi ne prestaju od uvođenja vanrednog stanja
Hakeri, Foto: Profimedia

užas

UKRAJINU UNIŠTAVAJU HAKERI! Sajber napadi ne prestaju od uvođenja vanrednog stanja

Zapadni analitičari su još ranije upozoravali da će sajber napadi biti prva faza ruske invazije na suseda

Objavljeno:

Ukrajina se našla na meti "masivnog" sajber napada, čije su "žrtve" bili vlada i banke, svega nekoliko sati pošto je proglašeno vanredno stanje zbog opasnosti ruske invazije.

Sajtovi Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva dobrane, Ministarstva unutršanjih poslova, Službe bezbednosti i kabineti ministara danas popodne su izbačeni iz stroja, piše Djeli mejl.

Vicepremijer Mihajlo Fedorov rekao je da su banke takoće bile na udaru "masivnog" DDoS napada, koji podrazumeva "bombardovanje" sajtova informacijama dok oni ne padnu.

Zapadni analitičari su još ranije upozoravali da će sajber napadi biti prva faza ruske invazije na suseda.

Do sajber upada je došlo svega nekoliko sati pošto je zemlja pozvana da se pripremi za rat. Proglašeno je vanredno stanje, pozvano je 200.000 rezervista, zatvoreni su prekogranični prolazi a tri miliona Ukrajinaca je pozvano da napusti Rusiju.

Ruski lider Vladimir Putin poručio je da je otvoren za demokratiju ali ne i za pregovore o zaštiti ruskih bezbednosnih interesa. Rusija je takođe evakuisala svoje osoblje iz ambasade u Kijevu a ukrajinski bezbednjaci tvrde da je iz Moskve na ruski front poslato 45.000 vreća za telo, što bi trebalo da bude pokazatelj do kojih granica je Putin spreman da ide.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.