"DONEĆEMO POLITIČKU ODLUKU O EVROPSKOM ODGOVORU": Popodne u Parizu Savet EU usvaja paket hitnih sankcija!
Žozep Borelj, Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

šef diplomatije eu

"DONEĆEMO POLITIČKU ODLUKU O EVROPSKOM ODGOVORU": Popodne u Parizu Savet EU usvaja paket hitnih sankcija!

Žozep Borelj je ocenio da ulazak ruskih trupa u Dombas ”nije potpuna invazija”, ali jeste "ulazak na ukrajinsku teritoriju"

Objavljeno:

Šef diplomatije EU, Žozep Borelj, potvrdio je da je za danas popodne sazvao vanredni sastanak Saveta ministra spoljnih poslova EU na kome bi trebalo da se donese odluka o sankcijama zbog aktivnosti Rusije prema Ukrajini.

Sastanak će se održati u Parizu gde se ministri spoljnih poslova EU već nalaze na ministraskom sastanku sa Indopacifičkim regionom.

- Donećemo političku odluku o evropskom odgovoru i taj odgovor će biti u formi sankcija. Ministri će o tome odlucivati na osnovu mog predloga - rekao je Borelj.

Pretodno, amabasadori zemlja članica u Briselu usagalašavaju tekst za koji Borelj očekuje da će ga ministri jednoglasno prihvatiti.

- Pre podne usaglašavamo tekst, a popodne ćemo doneti odluku o sankcijama. Danas nećemo doneti sve odgovore, ali ćemo brzo usvojiti hitne odgovore - rekao je Borelj.

1 / 3 Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Žozep Borelj je ocenio da ulazak ruskih trupa u Dombas ”nije potpuna invazija”, ali jeste "ulazak na ukrajinsku teritoriju".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.