"U SENCI KRIZE RUSIJA ANEKSIRA BELORUSIJU": Austrijski ministar upozorava, to je vrlo ZABRINJAVAJUĆE!
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, Foto: EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL

PODRŠKA

"U SENCI KRIZE RUSIJA ANEKSIRA BELORUSIJU": Austrijski ministar upozorava, to je vrlo ZABRINJAVAJUĆE!

Austrija je, zbog dramatične situacije u istočnoj Ukrajini, poslala krizni tim u tu zemlju, koji čini sedam iskusnih službenika Ministarstva spoljnih i unutrašnjih poslova i odbrane

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Austrije, Aleksander Šalenberg, kaže da se u senci rusko ukrajinskog konflikta dešava aneksija Belorusije od strane Rusije i da se tome ne pridaje dovoljno medijske pažnje.

- Vidimo više manje aneksiju Belorusije , u vojnom smislu. Lukašenko je u izvesnoj meri odustao od suvereniteta Belorusije. To je vrlo zabrinjavajuće - poručio je Šalenberg.

Dolazeći na sastanak Saveta ministra EU, šef austrijske diplomatije kaže da se najave o povalcenju ruske vojske iz Belorusije nakon manevara nisu ispunile i irazio sumnju da će se one ikada povući iz Belorusije.

1 / 6 Foto: Profimedia

Krizni tim u Ukrajini

Austrija je, zbog dramatične situacije u istočnoj Ukrajini, poslala krizni tim u tu zemlju, koji čini sedam iskusnih službenika Ministarstva spoljnih i unutrašnjih poslova i odbrane.

Tim čine i pripadnici specijalne jedinice austrijske policije Kobra, saopšteno je iz austrijske vlade.

Glavni zadatak kriznog tima je podrška zaposlenih u Ambasadi Austrije u savladavanju krize, a fokus njihovog rada biće na logistici i obezbeđivanju kanala za komunikaciju.

Takođe, trebalo bi da pomognu austrijskim državljanima u slučaju napuštanja Ukrajine.

Ministarstvo spoljnih poslova Austrije izdalo je upozorenje za putovanje u Ukrajinu, i pozvala građane da se vrate u zemlju.

- Situacija je ozbiljna, stanje može u svakom trenutku dalje da eskalira. Ponavljam svoj apel ruskoj vladi da iskoriste sve mogućnosti za zaustavljanje spirale nasilja i obustavljanje oružanog sukoba - poručio je kancelar Karl Nehamer.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.