ZAHAROVA PREKORILA NATO: Objavila DOKAZ o pogaženom obećanju NATO!
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

TENZIJE NE JENJAVAJU

ZAHAROVA PREKORILA NATO: Objavila DOKAZ o pogaženom obećanju NATO!

Zaharova je na Telegramu objavila prilog nemačkih medija

Objavljeno:

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prekorila je NATO zbog toga što ranije iskazane namere nisu u skladu sa politikom koju Alijansa vodi.

Zaharova je na Telegramu objavila prilog nemačkih medija „Ard“ i „Špigl“ u kome 2. februara 1990. godine tadašnji vicekancelar Nemačke Hans-Ditrih Genšer i američki državni sekretar Džejms Beker govore da NATO nema nameru da širi zonu odbrane na Istok, ističući da „to ne važi samo za Istočnu Nemačku, nego generalno“.

Podsetimo, predsednik SAD Džo Bajden i predsednik Rusije Vladimir Putin su u načelu pristali da održe samit o Ukrajini, izjavio je predsednik Francuske Emanuel Makron rano jutros, i otvorio vrata za izlazak iz jedne od najozbiljnijih kriza u Evropi u poslednjih pola veka.

Kancelarija predsednika Francuske je izdala saopštenje u kojem sa naglašava da je Makron predložio obojici vođa samit o "bezbednosti i strateškoj stabilnosti u Evropi", a Bela kuća je potom objavila da je Bajden prihvatio sastanak "u principu", ali samo "ako se invazija ne desi".

- Mi smo uvek spremni za diplomatiju. Takođe smo spremni da nametnemo brze i ozbiljne posledice, ako Rusija izabere rat - rekla je Džen Psaki, portparol Bele kuće.

Detalji samita, koji je najavljen posle mnogobrojnih telefonskih razgovora između Makrona, Bajdena, Putina, Zelenskog i Borisa Džonsona - nisu jasni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.