"KAKO TREBA OVO DA SE SHVATI?": Američka amabasada u Moskvi izdala UPOZORENJE, Zaharova se oglasila MOMENTALNO!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

AU!

"KAKO TREBA OVO DA SE SHVATI?": Američka amabasada u Moskvi izdala UPOZORENJE, Zaharova se oglasila MOMENTALNO!

U saopštenju se navodi da postoji mogućnost terorističkih napada na tržne centre, kao i na metro i železničke stanice u Moskvi, Sankt Peterburgu i zonama u blizini granice sa Ukrajinom

Objavljeno:

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova reagovala je na upozorenje američke ambasade u Moskvi da u Rusiji može doći do terorističkih napada, i poziv ambasade državljanima SAD da razmotre napuštanje Rusije.

Zaharova je upitala da li su Sjedinjene Američke Države podelile svoja saznanja sa ruskim kolegama kroz zvanične kanale.

- Pitanje za Ambasadu SAD u Moskvi. Da li ste prosledili bitne informacije svojim ruskim kolegama kroz zvanične kanale? Ukoliko ne, kako treba ovo da se shvati? - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Podsetimo, ambasada SAD u Moskvi izdala je danas hitno upozorenje svojim državljanima i pozvala ih da razmotre napuštanje te zemlje.

U saopštenju se navodi da postoji mogućnost terorističkih napada na tržne centre, kao i na metro i železničke stanice u Moskvi, Sankt Peterburgu i zonama u blizini granice sa Ukrajinom.

Ambasada je savetovala svoje državljane da "prilagode svoje planove" i razmotre evakuaciju iz zemlje a da za to ne bude potrebne asistencija američkih vlasti.

Građanima se savetuje da prate lokalne i internacionalne medije i da izbegavaju veća okupljanja. Apeluju na građane da svojoj rodbini i prijateljima javljaju gde su i da vode računa o tome gde se kreću, te da budu oprezni kada obilaze mesta koja posećuju turisti i građani iz zemalja sa zapada.

Državljanima SAD se savetuje da uvek i u svakom trenutku kod sebe imaju lična dokumenta, uključujući i američki pasoš sa validnom ruskom vizom.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.