NAJNOVIJE PROCENE: Evo koliko Rusija ima konvencionalnih snaga usmerenih PROTIV Ukrajine!
Ilustracija, Foto: Profimedia

AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE

NAJNOVIJE PROCENE: Evo koliko Rusija ima konvencionalnih snaga usmerenih PROTIV Ukrajine!

Američka televizijska mreža još navodi da je oko 35 od 50 poznatih bataljona protivvazdušne odbrane raspoređeno je protiv Ukrajine

Objavljeno:

Prema najnovijoj proceni američkih obaveštajnih službi, Rusija sada ima blizu 75 odsto svojih konvencionalnih snaga usmerenih protiv Ukrajine, javlja Si-En-En pozivajući se na američkog zvaničnika upućenog u obaveštajne podatke.

Pomenuti zvaničnik je za Si-En-En rekao da je koncentracija snaga na udaljenosti sa koje može da se napadne Ukrajina veoma neuobičajena i da je to deo razloga zbog kojih SAD veruju da je Rusija spremna da izvede napad.

Ovo uključuje oko 120 od ukupno procenjenih 160 bataljonskih taktičkih grupa, koje se nalaze u krugu od 60 kilometara od Ukrajine, naveo je zvaničnik.

Ta cifra predstavlja 75 odsto glavnih borbenih jedinica Rusije, ali to je manje od polovine ukupnog broja vojnika u ruskoj vojsci, naveo je zvaničnik.

Američki zvaničnici su izvestili da bi ruske trupe u kombinaciji sa proruskim snagama mogle da broje i do 190.000 raspoređenih snaga oko Ukrajine, dodaje Si-En-En.

1 / 6 Foto: Profimedia

Američka televizijska mreža još navodi da je oko 35 od 50 poznatih bataljona protivvazdušne odbrane raspoređeno je protiv Ukrajine.

Pored toga, procenjuju SAD, oko 500 lovaca i lovaca-bombardera nalazi se u blizini Ukrajine, kao i 50 srednjih do teških bombardera.

Prema američkoj proceni, zajedno, ruske snage sada znatno nadmašuju ukrajinske vojne snage.

Bonus video:

25:37

CENTRALNI DNEVNIK 20.02.2022.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.