AUSTRALIJA OTVARA GRANICE POSLE SKORO DVE GODINE ZATVARANJA I SKANDALA SA NOVAKOM!
Australija, Foto: epa/ALESSANDRO DI MARCO, Google.com/maps

NAPUŠTAJU STROGI PRISTUP

AUSTRALIJA OTVARA GRANICE POSLE SKORO DVE GODINE ZATVARANJA I SKANDALA SA NOVAKOM!

Otvaranje Australije za turiste najjasniji je pokazatelj napuštanja strogog pristupa u borbi protiv pandemije korona virusa

Objavljeno:

Australija će sutra, oslanjajući se na visoku stopu vakcinacije protiv korona virusa, prvi put dočekati međunarodne turiste posle gotovo dve godine od zatvaranja svojih granica.

Otvaranje Australije za turiste najjasniji je pokazatelj napuštanja strogog pristupa u borbi protiv pandemije korona virusa i opredeljenja za suživot sa korona virusom uz vakcinaciju, kako bi se smanjila smrtnost i broj teških slučajeva bolesti.

Najveći broj od 2,7 miliona slučajeva zaraženih korona virusom u zemlji zabeležen je s dolaskom varijante omikron krajem novembra.

1 / 5 Foto: Profimedia

Bez obzira na to, s jednom od najvećih svetskih stopa vakcinacije - više od 94 odsto ljudi starijih od 16 godina - zabeleženo je samo nešto manje od 5.000 smrtnih slučajeva, što je samo delić stopa smrtnosti u mnogim drugim razvijenim zemljama.

Odluka o otvaranju granica za strane turiste stupa na snagu posle malo više od mesec dana otkako je iz ove zemlje deportovan svetski teniski as Novak Đoković, iako mu je prethodno odobreno medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.