SAD SU NAŠLI DA SE PREDOMISLE: Australijanci ukidaju zabranu Novaku!?
Foto: epa/ALESSANDRO DI MARCO, Google.com/maps

otkud sad to

SAD SU NAŠLI DA SE PREDOMISLE: Australijanci ukidaju zabranu Novaku!?

Suštinski, ovo znači da naredni ministar imigracija, koji nasledi Aleksa Houka, ne mora da postupa na isti način kao njegov prethodnik, a ovom porukom jasno se stavlja do znanja da bi u Australiji 2023. mogli da dočekaju Đokovića

Objavljeno:

Ostaje da se vidi kakva će pravila biti na snazi u Australiji, kao i da li će Đoković ispuniti ostale uslove.

Nove reakcije na intervju Novaka Đokovića u kojem je potvrdio da ne želi da se vakciniše ne prestaju da stižu. Najbolji teniser sveta trpi kritike iz Amerike, ali i Banjaluke, gde mu je jedna influenserka poručila da može da se vakciniše ako je ona mogla da prođe kroz 40 hemoterapija i tri vakcine.

U međuvremenu se javio i prvi teniser koji je podržao Đokovića, a sada je ozloglašeni ministar Aleks Houk poručio da bi Australija mogla da mu ukine trogodišnju zabranu ulaska u zemlju!

Đoković je u januaru deportovan iz Australije iako je na prvom suđenju pobedio australijske vlasti. Doneta je odluka da bi njegova pojava na Australijan openu mogla da raširi "antivakserske sentimente", iako je preko 90% populacije u državi Viktoriji u tom trenutku bilo vakcinisano.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Prema australijskom zakonu, svako ko je proteran iz zemlje na tri godine nakon negativne odluke prema članu 133C(3), može da podnese zahtev za izuzeće pod "ubedljivim" ili "saosećajnim" okolnostima.

- Budućnost gospodina Đokovića je njegova, da on odluči o tome kako će se ponašati i šta će raditi na međunarodnom nivou. Australijska vlada nema dalju ulogu u onome što on odluči da uradi - počeo je Houk, a preneli su australijski mediji.

Upitan da li će trogodišnja zabrana biti ukinuta, Houk je imao spreman odgovor.

- To znači da budući donosilac odluka poziv upućuje kada primi prijavu. Važan princip zakona je da ne obavezuje budućeg donosioca odluka. Mi smo naznačili da ćemo to razmotriti na isti način na koji bismo razmotrili sve druge. Veoma smo otvoreni za razmatranje - rekao je Houk.

Novak Đoković
foto: Profimeida

Suštinski, ovo znači da naredni ministar imigracija, koji nasledi Aleksa Houka, ne mora da postupa na isti način kao njegov prethodnik, a ovom porukom jasno se stavlja do znanja da bi u Australiji 2023. mogli da dočekaju Đokovića "raširenih ruku"...

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.