POSLE SVEGA ŠTO SE DESILO OGLASILI SU SE IZ KIJEVA: Evo šta su IMALI DA KAŽU
Kijev, Foto: Profimedia

VAŽNO

POSLE SVEGA ŠTO SE DESILO OGLASILI SU SE IZ KIJEVA: Evo šta su IMALI DA KAŽU

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba negirao je danas navode ruskih medija da Kijev planira pokretanje ofanzive u Donbasu

Objavljeno:

Vlasti u Kijevu danas su pozvale međunarodnu zajednicu da osudi ono što su nazvale "provokacijom Rusije u istočnim ukrajinskim oblastima koje drže separatisti", i upozorile su da će Moskva dodatno eskalirati situaciju ako takva reakcija izostane.

Ukrajinska vlada kategorički je demantovala navode Rusije da bi mogla da pokrene ofanzivu na istoku Ukrajine, gde je stanovnicima dve samoproglašene republike naređeno da se evakuišu, prenosi Rojters.

Svedoci smo kampanje za širenje masovnih dezinformacija koju pokreće Ruska Federacija, koja pojačava granatiranje ukrajinskih pozicija i civilne infrastrukture oružjem zabranjenim sporazumima iz Minska i eskalira bezbednosnu situaciju, saopšteno je iz ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi i da bi nedostatak odgovarajuće reakcije ili neutralna pozicija međunarodne zajednice samo podstakli eskalaciju situacije od strane Rusije, preneo je Rojters.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba negirao je danas navode ruskih medija da Kijev planira pokretanje ofanzive u Donbasu.

"Kategorički odbacujemo ruske dezinformacije o navodnim ukrajinskim ofanzivnim operacijama ili aktima sabotaže u hemijskim proizvodnim postrojenjima", napisao je Kuleba na Tviteru, prenosi BBC.

On je naveo da Ukrajina ne izvodi niti planira takve akcije u Donbasu i da je potpuno posvećena samo diplomatskom rešavanju konflikta.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.