VELIKA ČAST! Pakistan dodelio priznanje Gejtsu za borbu protiv siromaštva i bolesti (FOTO)
Bil Gejts, Foto: Profimedia

visoko priznanje

VELIKA ČAST! Pakistan dodelio priznanje Gejtsu za borbu protiv siromaštva i bolesti (FOTO)

Gejts je rekao da je odlučnost Pakistana da iskoreni dečiju paralizu (poliomijelitis) inspirativna

Objavljeno:

Suosnivač kompanije Majkrosoft (Microsoft), filantrop milijarder Bil Gejts dobitnik je visokog priznanja za rad na ublažavanju siromaštva i bolesti poput dečje paralize i tuberkuloze u Pakistanu.

Gejtsu je drugo najviše civilno priznanje Pakistana, Hilal-e-Pakistan, uručio predsednik države Arifa Alvi na ceremoniji u Islamabadu gde se Gejts prethodno sastao i sa pakistanskim premijerom Imranom Hanom.

Gejts je rekao da je odlučnost Pakistana da iskoreni dečiju paralizu (poliomijelitis) inspirativna.

"Vladini lideri, zdravstveni radnici i roditelji neumorno rade kako bi osigurali da ovu bolest ne dobije nikada više ni jedno dete. Ovo je poslednja i najteža faza napora za iskorenjivanje bolesti ali zadržavajući budnost i polet Pakistan ima priliku da uđe u istoriju tako što će zauvek okončati poliomijelitis", prenosi se u saopštenju Fondacije Bil i Melinda Gejts.

Premijer Han je zahvalio Gejtsu i rekao da je iskorenjivanje poliomijelitisa glavni prioritet vlade koja radi na svim nivoima kako bi osigurala da svako dete bude zaštićeno vakcinom protiv te bolesti.

1 / 7 Foto: Profimedia

Prošle godine je država prijavila samo jedan slučaj poliomijelitisa u svojoj udaljenoj jugozapadnoj provinciji Beludžistan.

Pakistan i Avganistan su jedine zemlje na svetu u kojima je bolest koja može izazvati delimičnu paralizu kod dece i dalje endemska.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.