ILON MASK NIJE JEDINI: Tinejdžer koji je tražio 50.000 dolara prati još desetine BOGATIH, među njima GEJTS i DREJK!
Bil Gejts, Foto: Profimedia

JEZIVO

ILON MASK NIJE JEDINI: Tinejdžer koji je tražio 50.000 dolara prati još desetine BOGATIH, među njima GEJTS i DREJK!

Džek Svini, 19-godišnji student i zaljubljenik u vazduhoplovstvo, otkrio je da je napravio 16 automatizovanih Tviter naloga, ili botova, da prate avione u vlasništvu Bila Gejtsa, Džefa Bezosa, milijardera Marka Kubana i repera Drejka

Objavljeno:

Tinejdžer sa Floride, koji je tražio od Ilona Maska da mu plati 50.000 dolara a da zauzvrat ne otkrije lokaciju milijarderovog privatnog aviona, rekao je da stvara još desetine naloga koji prate kretanje bogatih i slavnih ljudi.

Džek Svini, 19-godišnji student i zaljubljenik u vazduhoplovstvo, otkrio je da je napravio 16 automatizovanih Tviter naloga, ili botova, da prate avione u vlasništvu Bila Gejtsa, Džefa Bezosa, milijardera Marka Kubana i repera Drejka.

Takođe, u intervjuu za Gardijan, Svini je rekao da je napravio vebsajt, "Ground Control", koji će usluge praćenja poznatih ličnosti naplaćivati fanovima, kao i da će postojati veb verzije Tviter botova ukoliko sajt za mikroblogovanje zatvori njegove naloge zbog pitanja privatnosti.

"Oni su ili zaista istaknute ličnosti ili su veoma zanimljivi", rekao je Svini o ljudima koje prati, i dodao da u poslednje vreme dodaje i ljude koje njegovi pratioci predlažu.

Nedavni nalozi koje je postavio nakon zahteva pratilaca su u vezi sa Kubanom, i Drejkom - za koga je rekao da je najinteresantniji.

"On ima najveći avion od svih, to je džinovski Boing", kaže Svini. Reperov avion, "Air Drake", vredan je 185 miliona dolara i može da preveze 216 putnika.

Svini, koji je napravio nalog @ElonJet u junu 2020. godine, opisao je kao "neverovatno" iskustvo direktnog dopisivanja sa svojim idolom Ilonom Maskom. Takođe, rekao je da se nada da će Mask ponovo otvoriti pregovore o kupovini i zatvaranju naloga.

Inače, suosnivač i izvršni direktor Tesle odbio je tinejdžerov zahtev za 50.000 dolara. Mask je nakon nekoliko razmenjenih poruka sa Svinijem, rekao da mu nije prijatno da plaća bilo šta.

1 / 7 Foto: Profimedia

Svini je odgovorio da će Mask, ako ne želi da plati, obrisati nalog u zamenu za stažiranje u Tesli.

"To je bila poslednja stvar koju sam mu rekao. A onda me je blokirao", ispričao je Svini.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.