"TATICE VLADI, MOLIM TE BEZ RATA": Pripadnici generacije ZED o tenzijama na MREŽAMA,pa da li je ovo REALNO? (VIDEO)
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

NEVERICA

"TATICE VLADI, MOLIM TE BEZ RATA": Pripadnici generacije ZED o tenzijama na MREŽAMA,pa da li je ovo REALNO? (VIDEO)

TikTok video-snimci su takođe postali izvor za istraživače koji prate više od 100.000 ruskih vojnika u blizini njene granice sa Ukrajinom, iako Moskva negira optužbe Zapada da planira invaziju na svog suseda

Objavljeno: 16:01h

Pripadnici generacije Zed okreću se TikToku i Instagramu kako bi razjasnili tenzije između Rusije i Ukrajine, ali većina njih apeluje na Vladimira Putina da se uzdrži od započinjanja rata, nazivajući ga "Vladdy Daddy" (Tatica Vladi).

TikTok video-snimci su takođe postali izvor za istraživače koji prate više od 100.000 ruskih vojnika u blizini njene granice sa Ukrajinom, iako Moskva negira optužbe Zapada da planira invaziju na svog suseda.

1 / 6 Foto: Profimedia

Korisnici društvenih mreža ostavili su hiljade komentara na Instagram postove predsednika Rusije Vladimira Putina poslednjih nedelja. Portparol Meta platforme rekao je da im nije poznato da Putin ima bilo kakvo zvanično prisustvo na Fejsbuku i Instagramu.

Nadimak "Vladdy Daddy", koji takođe može imati seksualne konotacije, postao je popularan na internetu oko 2016. godine.

Generacija Zed, koju istraživači smatraju ljudima rođenim od kasnih 1990-ih do ranih 2010-ih, uključuje i Hanku, 12-godišnjakinju iz Slovačke koja je saznala za šalu preko TikTok-a i objavila "Tatice Vladi, molim te bez rata..." kao komentar na jednom od navodnih naloga Vladimira Putina.

Drugi su ostavili komentare poput "Merkur je retrogradan, Vladi, ovo nisi ti...", "Sačekaj makar da proše epizoda Euforije", "Nemoj da bacaš bombe, moja mačka je i dalje živa", "Ja i moja najbolja drugarica dok idemo u Rusiju da se borimo za taticu Vladija".

Lena, 16, koja živi u Poljskoj, smatra da trenutne tenzije nisu za podsmeh.

"Ljudi žive daleko i vide to samo kao šalu ali ne bi trebalo da se šale o tome, jer je to ozbiljna situacija", rekla je Lena, koja je tražila da se identifikuje samo po imenu u telefonskom intervjuu, navodi Rojters.

TikTok nije odgovorio na zahtev za komentar o tome da li postoje dokazi o koordinisanom ponašanju, odnosno ostavljanju komentara.

Ima i onih korisnika društvenih mreža koji otvoreno komentarišu da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo, te kako ova generacija ne shvata ozbiljnost situacije.

"Ono kad generacija Zed misli da će zaustaviti rat ako Putina zove taticom", glasio je jedan komentar.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.