"INDIJA BELEŽI VELIKI BROJ SILOVANJA ZBOG TOGA ŠTO ŽENE NE NOSE HIDŽAB": Kontroverzna izjava zvaničnika
Ilustracija, Foto: Profimedia

SRAMNO

"INDIJA BELEŽI VELIKI BROJ SILOVANJA ZBOG TOGA ŠTO ŽENE NE NOSE HIDŽAB": Kontroverzna izjava zvaničnika

Pre nekoliko dana, drugi zvaničnik iz Karnatake imao je isto tako kontroverznu izjavu rekavši da "broj slučajeva silovanja raste zbog toga što pojedine haljine koje žene nose uzbuđuju muškarce"

Objavljeno:

Usred tekuće kontroverze u vezi sa hidžabom u jugozapadnoj indijskoj državi Karnataki, vođa kongresa Zamir Ahmed rekao je u nedelju da se u Indiji "beleži veliki broj silovanja zbog toga što žene ne nose hidžab".

- Hidžab služi da sakrije lepotu žene, one bivaju silovane kada ne nose hidžab - rekao je Ahmed kada je upitan šta misli o izjavi guvernera Kerale, Arifa Muhameda Kana da "hidžab nije esencijalan za islam".

- Ne razumem zašto je on (Arif Muhamed Kan) rekao tako nešto za Islam. Možda on nema ženu ili devojku u kući. Nisam siguran. Da ima žensku osobu u kući, znao bi - dodao je Ahmed, prenosi Times of India.

- Hidžab štiti lepotu devojke, sakriva je. Danas u Indiji, verujem, imamo najvišu stopu silovanja. Šta je razlog tome? Upravo to što žene nisu skrivene hidžabom - zaključio je.

Pre nekoliko dana, drugi zvaničnik iz Karnatake imao je isto tako kontroverznu izjavu rekavši da "broj slučajeva silovanja raste zbog toga što pojedine haljine koje žene nose uzbuđuju muškarce".

Podsetimo, prema indijskom Nacionalnom birou za evidenciju zločina, više od 28.000 slučajeva navodnih silovanja žena prijavljeno je 2020. godine - po jedan otprilike na svakih 18 minuta. Stručnjaci veruju da je stvarni broj mnogo veći jer mnogi ostaju neprijavljeni iz straha.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.