Lavrov obavestio Gutereša o pregovorima Rusije i NATO o bezbednosnim garancijama
Sergej Lavrov, Foto: Profimedia

saradnja rusije i un

Lavrov obavestio Gutereša o pregovorima Rusije i NATO o bezbednosnim garancijama

Gutereš i Lavrov su naglasili važnost daljih napora "na jačanju centralne koordinirajuće uloge Ujedinjenih nacija u globalnoj politici" i ponovili posvećenost saradnji Rusije i UN

Objavljeno:

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov obavestio je generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša o pregovorima Rusije sa zemljama članicama NATO-a i OEBS-a o bezbednosnim garancijama, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova posle njihovog onlajn razgovora.

"Razmenili su mišljenja o nizu aktuelnih međunarodnih tema među kojima o Siriji, Libiji, aktivnosti misije UN na Kosovu, u kontekstu ruskog predsedavanja Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija u februaru, preneo je TASS.

Lavrov je skrenuo pažnju generalnom sekretaru UN na probleme sa kojima se suočava ruska misija pri UN u Sjedinjenim Američkim Državama zbog nesprovodjenja obavez američke strane, pre svega u vezi službenih prostorija i izdavanja viza zaposlenima i članovima ruskih delegacija koji učestvuju u radu Generalne skupštine.

Gutereš i Lavrov su naglasili važnost daljih napora "na jačanju centralne koordinirajuće uloge Ujedinjenih nacija u globalnoj politici" i ponovili posvećenost saradnji Rusije i UN.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.