EVROPSKE DRŽAVE SA NAJSKUPLJIM PUTARINAMA: Putovanje ovim zemljama bi moglo SKUPO da vas KOŠTA!
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

BUDITE INFORMISANI

EVROPSKE DRŽAVE SA NAJSKUPLJIM PUTARINAMA: Putovanje ovim zemljama bi moglo SKUPO da vas KOŠTA!

U Estoniji se putarina plaća samo za vozila teža od 3,5 tone

Objavljeno:

I dok se u pojedinim državama kao što su Finska, Monako i Estonija putarine ne naplaćuju, putovanje Francuskom ili Italijom bi moglo skupo da vas košta.

Prema britanskom istraživanju koje je analiziralo koliko moramo da izdvojimo za putovanje auto-putevima, mostovima i tunelima, Francuzi imaju najviše putarine u Evropi, dok su u zemljama poput Finske, Estonije i Monaka besplatne, piše Ozon Press.

U Estoniji se putarina plaća samo za vozila teža od 3,5 tone. Ako ne želite da potrošite više na putarine u Francuskoj, Italiji i Norveškoj, poželećete da se krećete sporednim putevima.

Recimo, putovanje od Pariza do Marseja autoputem A6/A7 (775 km) platićete oko 7.500 dinara. Italijanska ruta od Milana do Napulja (773 km) košta 7.200 dinara, dok je na trećem mestu po visini cena putarina Norveška.

1 / 10 Foto: Profimedia

Od Bodea do Osla potrebno je izdvojiti oko 6.200 dinara. Severna Makedonija je najisplativija: od Petrovca do Velesa putarina je oko 150 RSD.

Kada se o Srbiji govori, putarina od Subotice do Vranja (531 km) za putnička vozila iznosi 1.960 dinara. Među jeftinijim mostovima je onaj koji spaja Norvešku i Švedsku – košta oko 250 dinara, a mostarina za Great St Bernard u Švajcarskoj iznosi oko 3.000 RSD.

1 / 7 Foto: Aleksandra Čolić

Kako piše Pun Kufer, najjeftiniji tuneli su Sozina u Crnoj Gori i lučki tunel u Dablinu u Irskoj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.