AMERIČKE DIPLOMATE NAPUŠTAJU RUSIJU! Oglasio se Rjabkov
Sergej Rjabkov, Foto: Profimedia

MOSKVA

AMERIČKE DIPLOMATE NAPUŠTAJU RUSIJU! Oglasio se Rjabkov

Ruski ambasador u SAD-u Anatolij Antonov je nešto ranije izjavio da će u Vašingtonu ostati samo 184 zaposlenih u ruskoj ambasadi, nakon što je još jedna grupa napustila tu zemlju do 30. januara

Objavljeno:

Deo američkih diplomata napušta Rusiju u skladu sa recipročnim zahtevima Moskve, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

"Američka strana sledi naša uputstva. Nažalost, proces smanjenja broja zaposlenih se nastavlja na obe strane. Ovo nije naš izbor, ali iz američke ambasade odlaze, prateći zahteve koje smo izneli", izjavio je Rjabkov, a prenosi ruska agencija Tass.

Ruski ambasador u SAD-u Anatolij Antonov je nešto ranije izjavio da će u Vašingtonu ostati samo 184 zaposlenih u ruskoj ambasadi, nakon što je još jedna grupa napustila tu zemlju do 30. januara, u skladu sa američkim ograničavanjem roka važenja mandata ruskih diplomata na tri godine.

Zvanična Moskva je ranije, kao odgovor na antiruske sankcije Vašingtona i još jedan krug proterivanja ruskih diplomata, uvela zabranu na zapošljavanje državljana Rusije i državljana trećih zemalja u ambasadi SAD u Rusiji.

Ta ambasada je kasnije saopštila da će od 12. maja 2021. godine smanjiti konzularne usluge i da će obustaviti izdavanje nediplomatskih viza. Medjutim, i izdavanje diplomatskih viza je otada značajno usporeno, ocenjuje Tass.

Bonus video:

00:14

Džoniće vraćaju u pritvor

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.