KOMPANIJA IZ NEMAČKE PONUDILA ZAPOSLENIMA 5.000 EVRA DA SE VAKCINIŠU! Evo koliko ih je prihvatilo PONUDU
Ilustracija, Foto: Profimedia

IMUNIZACIJA

KOMPANIJA IZ NEMAČKE PONUDILA ZAPOSLENIMA 5.000 EVRA DA SE VAKCINIŠU! Evo koliko ih je prihvatilo PONUDU

Član uprave Danilo Frasiak potvrdio je da se takav potez isplatio

Objavljeno:

Vakcinacija stagnira, pa se vlasti i poslodavci odlučuju na razne stimulacije kako bi privoleli što veći broj građana na imunizaciju.

Slično je u Nemačkoj kada je reč o vakcinaciji, pa se jedna kompanija iz Jene odlučila da svoje zaposlene podstakne da prime prvu dozu.

1 / 4 Foto: Profimedia

Naime, ponudili su im bonus od 5.000 eura. Reč je o kompaniji Bother AG, a njihov šef je u novembru rekao kako će njegova ponuda važiti do januara. Na takvu ga je odluku motividala slaba vakcinacija zaposlenih. Naime, svaki deseti radnik bio je zaražen, a procenat vakcinacije oko 60 posto, piše portal Fenix magazin koji je proverio da li je njegov novčani podsticaj imao učinka. Ponudu je iskoristilo više od 500 zaposlenih. Kompaniju je to koštalo oko 2,5 miliona evra, otkrio je njihov šef kompanije, u kojoj je sada vakcinisano 90 odsto ljudi.

Član uprave Danilo Frasiak potvrdio je da se takav potez isplatio. "Dok smo u novembru imali i do deset infekcija dnevno, u poslednjih šest nedelja registrovana je samo jedna infekcija", rekao je Frasiak dodajući kako je ponosan na zaposlene. "Naši su zaposleni zaštićeni od posledica korona infekcije, a to je jako dobro za nas kao kompaniju jer možemo da radimo svoj posao s odličnim timom", napomenuo je Frasiak.

Bonus video:

00:54

Ova zgrada je gorela: Jutro posle požara u krugu Infektivne klinike

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.