DA LI UKRAJINSKA VOJSKA PLANIRA OFANZIVU U DONBASU? Ministar odbrane otkrio sve DETALJE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

TENZIJE RASTU

DA LI UKRAJINSKA VOJSKA PLANIRA OFANZIVU U DONBASU? Ministar odbrane otkrio sve DETALJE!

On je naveo da je smanjen broj incidenata u kojima je došlo do kršenja prekida vatre i da nije bilo vojnih gubitaka u prethodne tri nedelje

Objavljeno: 15:54h

Ukrajinska vojska ne planira ofanzivu u Donbasu, izjavio je danas ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov, koji je naveo i da Rusija ne formira udarne snage "u ukrajinskom pravcu".

- Ukrajinske oružane snage ne planiraju ofanzivu u Donbasu - rekao je Reznikov, a prenosi Ta s s.

Ministar odbrane tvrdi da je Rusija, kako navodi britanska agencija Rojters, nagomilala oko 115.000 vojnika na istočnoj granici sa Ukrajinom.

On je naveo da je smanjen broj incidenata u kojima je došlo do kršenja prekida vatre i da nije bilo vojnih gubitaka u prethodne tri nedelje.

Poljska, Vojska, Vojnici
foto: Profimedia

Reznikov je rekao i da Rusija ne formira udarne snage "u ukrajinskom pravcu" i da ne priprema napad, navodi ruska agencija.

Samoproglašene republike u Donbasu više puta su upozoravale na navodne pripreme ukrajinske vojske za borbene operacije na tom području. Situacija u Donbasu je eskalirala 9. januara, kada je ukrajinska vojska bombardovala zonu uz liniju razdvajanja, podseća Tas s .

Belorusija, Poljska
foto: Profimedia

Obaveštajni podaci Narodne milicije samoproklamovane Donjecke narodne republike (DPR) govore da ukrajinska vojna komanda očekuje teske gubitke tokom planirane agresije u regionu Donbas, izjavio je danas zamenik šefa Narodne milicije DPR Eduard Basurin.

- Može se već sada reći da komanda (ukrajinske vojske) očekuje teške gubitke među ukrajinskim vojnicima tokom ofaznive - rekao je on, prenosi agencija TAS S.

Basurin je dodao da milicija ima dokaze da je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo od stranih ambasada da "u tišini" kažu svojim državljanima da napuste Donbas.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.