PUTINOV PLAN ZABRANE "TOKSIČNOG" INTERNETA: Novi sistem će se baviti regulisanjem ovog problema!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

ruski predsednik

PUTINOV PLAN ZABRANE "TOKSIČNOG" INTERNETA: Novi sistem će se baviti regulisanjem ovog problema!

Putin je u decembru prošle godine podržao predlog člana njegovog veća za ljudska prava o formiranju novog mehanizma za zabranu toksičnog sadržaja

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je svojoj administraciji da ozbiljno razmotri novi sistem za zabranu "toksičnog" internet sadržaja, prenosi Rojters, ali ne navodi nikakve druge detalje.

Pomenuti novi sistem, koji se našao na popisu predsedničkih naredbi na veb stranici Kremlja, opisan je kao "samoregulisani registar toksičnog sadržaja" koji će se koristiti "za zaštitu maloletnika". Kremlj će ga pregledati do 1. juna.

Putin je već ranije bio nagovestio planove za opsežnije suzbijanje nepoželjnog onlajn sadržaja, a internet je optužio za korumpiranost mladih i podsticanje na ulične proteste koje su ruske vlasti označile kao ekstremističke.

Podsetimo, Rusija je prošle godine znatno pojačala pritisak na strane tehnološke kompanije nametnuvši im kazne, a jedna od njih, ona u iznosu od gotovo 100 miliona dolara, bila je usmerena protiv Gugla zbog "njihovog propusta da se izbriše zabranjeni sadržaj".

Putin je u decembru prošle godine podržao predlog člana njegovog veća za ljudska prava o formiranju novog mehanizma za zabranu toksičnog sadržaja, na koji bi ruske internet platforme pristale kada bi dobile povlašćeniji tretman u odnosu na strane platforme.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.