OGLASILI SE I IZ PENTAGONA: Ne veruju da je PUTIN DONEO OVU ODLUKU!
Pentagon, Foto: Profimedia

važno

OGLASILI SE I IZ PENTAGONA: Ne veruju da je PUTIN DONEO OVU ODLUKU!

Dodao je da su SAD posvećene pružanju pomoći Ukrajini da se odbrani, uključujući obezbeđivanje dodatnog protivoklopnog naoružanja

Objavljeno:

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da ruski predsednik Vladimir Putin sada ima vojnu sposobnost da deluje protiv Ukrajine, dok gomila snage u blizini njene granice.

„Ne verujemo da je predsednik Putin doneo konačno odluku o upotrebi tih snaga protiv Ukrajine, ali je jasno da sada ima taj kapacitet“, rekao je Ostin na konferenciji za novinare u Pentagonu.

1 / 4 Foto: Profimedia

Takođe je dodao da „postoji više opcija, uključujući osvajanje gradova i značajnih terirorija, ali i činove prinude i provokativne političke poteze kao što je priznavanje otcepljenih teritorija“.

Ostin je kazao da su SAD i dalje usredsređene na suzbijanje ruskih dezinformacija, uključujući sve što bi moglo da se iskoristi kao izgovor za napade na Ukrajinu, preneo je Rojters.

Dodao je da su SAD posvećene pružanju pomoći Ukrajini da se odbrani, uključujući obezbeđivanje dodatnog protivoklopnog naoružanja.

Šef Pentagona je naglasio da je predsednik Džo Bajden jasno stavio do znanja da ne namerava da šalje američke borbene trupe u Ukrajinu.

Načelnik Združenog generalštaba američkih oružanih snaga, Mark Mili, rekao je u Pentagonu da je raspoređivanje ruskih snaga po obimu i dometu najveće od perioda Hladnog rata i porucio da SAD snažno preporučuju da se Rusija povuče.

Mili je rekao da ruske formacije blizu Ukrajine obuhvataju logističke i kapacitete za sajber ratovanje, uz kopnene, vazduhoplovne i pomorske snage, prenosi Glas Amerike.

U svetlu zaoštravanja tenzija, Pentagon je početkom nedelje stavio u stanje povišene pripravnosti oko 8.500 vojnika za moguće raspoređivanje u Evropi, u okviru NATO operacije.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.