OTKRIVENO DA LI ĆE NATO POSLATI SVOJE TRUPE U UKRAJINU! Oglasio se Stoltenberg, spremni su za 2 opcije
Jens Stoltenberg, Foto: Profimedia

nato

OTKRIVENO DA LI ĆE NATO POSLATI SVOJE TRUPE U UKRAJINU! Oglasio se Stoltenberg, spremni su za 2 opcije

Stoltenberg je priznao da unutar samog NATO-a postiji neslaganje oko pitanja kako da se pomogne Ukrajini, koja je alarmirala pola sveta zbog gomilanja ruskih trupa na svojoj granici

Objavljeno:

NATO ne planira da pošalje borbene trupe u Ukrajinu, izjavio je prvi čovek te alijanse Jens Stoltenberg.

Praktično, to znači da je Zapad u svom sukobu s Rusijom spustio loptu, baš kao što je to nekoliko sati ranije učinila i zvanična Moskva.

Stoltenberg je priznao da unutar samog NATO-a postiji neslaganje oko pitanja kako da se pomogne Ukrajini, koja je alarmirala pola sveta zbog gomilanja ruskih trupa na svojoj granici.

"Mi ne znamo koje su tačno namere Rusije prema Ukrajini da bi smo donosili ishitrene odluke o takvom pitanju, rekao je Stoltenberg i dodao da će svaki sledeći potez i odluka NATO-a zavisiti od razvoja događaja.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

"Nema garancija kakve su namere Rusije, a možda nisu ni doneli konačnu odluku. Tako da, iz NATO perspektive, spremni smo da se angažujemo u diplomatskim naporima, ali smo isto tako spremni i da odgovorimo Rusiji ukoliko dođe do vojne konfrontacije u Ukrajini. Spremni smo za obe opcije", istakao je Stoltenberg.

Bonus video:

01:21

Žena Slobe Vasića strahjuje za njegovo zdravlje: Sva u brigama ispratila muža na operaciju

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.