PUTIN NA POTEZU! Ruski lider će odlučiti o daljim koracima
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

REAKCIJA NA ODGOVOR SAD

PUTIN NA POTEZU! Ruski lider će odlučiti o daljim koracima

Opisujući tenzije na kontinentu kao aluzije na Hladni rat, Peskov je rekao da će Moskvi trebati vremena da preispita odgovor SAD, kao i da je u interesu

Objavljeno:

Šef ruske diplomatije Segej Lavrov izjavio je danas da će predsednik Vladimir Putin doneti odluku o tome kako će zvanična Moskva reagovati na odgovor SAD.

SAD su poslale, podsetimo, odgovor na nacrt garancija za bezbednost, dokument koji je napravila Moskva.

Lavrov je rekao da Moskva analizira odgovor i da će, posle međuresorne koordinacije, biti izvešten Putin, prenosi RIA Novosti.

"Predsednik će odlučiti o našim daljim koracima", naglasio je Lavrov.

1 / 5 Foto: Profimedia

S druge strane, zvanični Kremlj je saopštio danas da postoji prostor za nastavak dijaloga sa Sjedinjenim Državama, ali da je očigledno da Vašington nije uzeo u obzir glavne bezbednosne zahteve Rusije, zbog čega ne ostaje mnogo prostora za optimizam.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da Moskva neće žuriti sa izvlačenjem zaključaka nakon što su SAD juče zvanično odgovorile na njene predloge za preoblikovanje bezbednosnih aranžmana u Evropi, prenosi agencija Rojters.

Opisujući tenzije na kontinentu kao aluzije na Hladni rat, Peskov je rekao da će Moskvi trebati vremena da preispita odgovor SAD, kao i da je u interesu Moskve i Vašingtona da se nastavi dijalog, iako, kako tvrdi, ne ostaje mnogo prostora za optimizam nakon izjava SAD i NATO-a da su glavni zahtevi Rusije neprihvatljivi.

"Na osnovu onoga što su naše kolege juče izjavile o glavnim kategorijama navedenim u tim nacrtima dokumenata, ne možemo reći da su naša razmišljanja uzeta u obzir ili da je pokazana spremnost da se naša zabrinutost uzme u obzir", izjavio je Peskov.

1 / 9 Foto: Profimedia

Kako je dodao, Kremlj smatra da ima malo razloga za optimizam posle odgovora SAD na ruske predloge o bezbednosnim garancijama.

SAD i NATO juče su Moskvi dostavili odgovore na nacrt garancija za bezbednost, a Lavrov je danas saopštio da SAD nisu odgovorile na glavno pitanje Rusije, a to je neširenje NATO-a dalje na istok.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media