OGLASILO SE I MSP RUSIJE: Sad je sve JASNO!
Sergej Lavrov, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

javili se

OGLASILO SE I MSP RUSIJE: Sad je sve JASNO!

Tokom onlajn konferencije za novinare koja je prenošena uživo na sajtu NATO, Stoltenberg je rekao da Rusija planira da na to područje pošalje dodatne snage, upozorivši da su ruski vojnici raspoređeni i u Belorusiji

Objavljeno: 23:12h

Odgovor NATO u vezi bezbednosnih garancija uručen je ruskom ambasadoru u Briselu Aleksandru Tokovininu, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

1 / 3 Foto: Printscreen/Pink TV

Prethodno je i američki ambasador u Moskvi Džon Saliven uručio pisani odgovor Vašingtona na ruski nacrt bezbednosnih garancija tokom sastanka sa zamenikom šefa ruske diplomatije Aleksandrom Gruškom.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nešto ranije je u državnoj Dumi kazao da Rusija neće objaviti američki odgovor ako to bude traženo, ali će obelodaniti generalni spisak odgovora.

Portal 24sedam podseća, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je večeras Rusiju da bez odlaganja deeskalira situaciju na granici sa Ukrajinom.

Tokom onlajn konferencije za novinare koja je prenošena uživo na sajtu NATO, Stoltenberg je rekao da Rusija planira da na to područje pošalje dodatne snage, upozorivši da su ruski vojnici raspoređeni i u Belorusiji.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.